Annons
Insändare

Våga bry dig om andra

Insändare • Publicerad 24 februari 2006

När ska trenden vända och fler vågar ingripa när grova våldsbrott sker inför öppen ridå? Vi Kristdemokrater har tröttnat på passiviteten! När man ser till antalet fall där personer inte vågar hjälpa våldsoffer så känns Kristdemokraternas så kallade civilkuragelag mer aktuell än någonsin.

Den lag om utvidgat krav på ingripande vid brott m.m. som vi föreslagit skulle vara en viktig markering från samhällets sida. Många länder har man ett lagstadgat krav på ingripande, något som Kristdemokraterna anser att vi borde ha i Sverige också. Då kanske någon hade ringt efter polisen eller försökt ingripa då en flicka häromveckan utsattes för tortyrliknande sexuella övergrepp som dessutom filmades. På filmen kan man se folk gå förbi, utan att göra någonting för att hjälpa henne.

Annons

Kristdemokraterna kommer att fortsätta att arbeta för en lag om ingripande vid brott. Vi vill se ett samhälle där fler vågar ta ansvar och där vi bryr oss om varandra, där ingen hålls tillbaka och ingen lämnas efter.

Jan-Erik Larsson (kd)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons