Annons
Insändare

Vad vill Miljöpartiet?

Förstår inte hur vi ska veta om Miljöpartiet står till höger eller vänster, det är ju viktigt när folk ska rösta.
Insändare • Publicerad 19 augusti 2014

I vissa regioner och kommuner ingår miljöpartiet i det borgerliga blocket och i andra ingår de i det vänsterinriktade blocket. Som att köpa grisen i säcken, särskilt för förstagångsväljare.

På regeringsnivå ingår Miljöpartiet i vänsterblocket. I Region Skåne och i Trelleborgs kommun regerar de tillsammans med högerblocket. Just detta ger motstridiga signaler till oss väljare om var de står, för mig är det viktigt att veta om Miljöpartiet efter valet vill sälja ut allt som går att sälja, privatisera och gå på den borgerliga linjen som de gör nu i kommunen och regionen. För mig är det obegripligt att de kan agera så olikt på olika nivåer från regering till kommuner. Kan någon förklara vad jag får efter valet om jag röstar på Miljöpartiet? Utan Miljöpartiet i Region Skåne så hade inte den ansvarslösa, intill dåraktiga politiken kunnat föras i regionen. Min undran är hur Miljöpartiet kan ingå i det borgliga blocket, det borde strida mot mycket som de står för politiskt? Skulle önska att jag kunde råda ungdomar att rösta på Miljöpartiet för miljöns skull, fast vågar som sagt inte detta eftersom man inte vet vad man får.

Anna Töörn
Tora
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons