Annons
Insändare

Vad sysslar Region Skåne med?

Insändare • Publicerad 5 februari 2007
Insändarskribenten har reagerat på att kvinnor inte längre ska kunna välja gynekolog. ARKIVBILD: BASS NILSSON
Insändarskribenten har reagerat på att kvinnor inte längre ska kunna välja gynekolog. ARKIVBILD: BASS NILSSONFoto: 

Läste med fasa att region skåne inte tänker låta patienterna välja gynekolog längre.

Läste också att manliga gynekologer kände sig diskriminerade. Då ska jag be och få berätta för er att blir patienten tvingad till att ta en manlig läkare då hon inte vill, då är det patienten som blir diskriminerad. Då har vi plötsligt diskriminering åt båda håll.

Annons

Handen på hjärtat, hur många kvinnor tror ni går till gynekologen med ett stort leende på läpparna? Inte så värst många skulle jag tro.

Många kvinnor känner obehag och utsatthet under dessa undersökningar och föredrar därför en kvinnlig läkare. Bara tanken att en man ska undersöka ens intimaste delar känns för många kränkande och totalt uteslutet.

Att sedan vissa manliga läkare totalt kör över patienter med uttalanden som: "Det här gör vi varje dag, sjåpa dig inte nu…" gör det hela ännu mer kränkande och obehagligt.

Det är möjligt att ni läkare gör det varje dag, men det gör inte era patienter.

Försök att förstå vad de känner i stället för att skoja/nonchalera bort deras rädsla/obehag. Jag tycker att det är absurt att för att bli garanterad valmöjlighet måste du åka utanför Skånes gränser.

En som vill ha valmöjlighet

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons