Annons
Insändare

Vad stör tv-tittandet i Smygehamn?

Öppet brev till ansvariga för Skånetrafiken.
Insändare • Publicerad 7 december 2009

Undertecknad som bor intill en av buss hållplatserna i Smygehamn får tv-bilden fryst/förvanskad under en kort period varje gång en buss startar från hållplatsen vilket är mycket irriterande. Vissa bussar stör mer än andra vilket tyder på undermåliga installationer av utrustningen för positionssändaren (GPS?)

Så vitt jag känner till är det förbjudet att använda sändare med på detta sätt okontrollerad spridning från sändarutrustning.

Annons

Jag har ringt och pratat med medarbetare hos bussbolaget som lovat att vidarebefordra klagomålet men trots att den första kontakten skedde för ett halvår sedan har ingen besvarat min fråga eller kontrollerat mina uppgifter.

Denna insändare hjälper kanske även andra som upplever samma problem men som inte kunnat lokalisera varifrån störningen kommer.

Tacksam för svar om åtgärder.

Svar direkt : Vi beklagar olägenheten med att vissa bussar stör er TV-mottagning. Det finns en mängd elektromagnetiska störningsskällor i ett fordon, till exempel är generatorerna kraftfulla alstrare av elektromagnetisk energi. 
Det är inte alls givet att det som stör i detta fall är just en radiosändare. Fordonsdatorn i bussen skickar endast avgångsmeddelande (tar mindre än 1 sek) kort efter bussen lämnar en hållplats. Utrustningen har godkänt frekvenstillstånd av Post & Telestyrelsen. Just Post & Telestyrelsen är rätt instans att vända sig till om man vill ha hjälp med orsaken till störningar.

Krister Nordland


chef TrafikNära, Skånetrafiken

Nilla Andersson
P.Ljunggren Smygehamn
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons