Annons
Insändare

"Vad ska man göra åt detta vansinne?"

Jag vill beklaga mig över dessa mopedmarodörer som far fram på våra trottoarer och gång- och cykelbanor, i våra parker och planeringar. Jag tänker i första hand på Östervångsparken samt Klörupsvägens gång- och cykelbanor. Vi som bor i anslutning till dessa är väldigt irriterade över denna framfart.
Insändare • Publicerad 31 maj 2010

Hastigheten ska vi inte tala om, den är absolut över den tillåtna. Jag förstår att vår polis inte kan vara överallt men något måste göras innan det händer en olycka. Det vet jag sedan min fru och jag var ute och cyklade och såg en familj med en liten gosse som befann sig i Östervångsparkens västra del då en fartdåre kom i full fart från Söderslättshallen. Ingen hänsyn togs till familjen på gångbanan utan det bara blåstes på för fullt in i parken.

Nu är ju inte stigarna i parken helt raka utan det finns en del skymda svängar. Vad händer om en sådan fartdåre möter en gående, kanske en äldre person i en sådan kurva? Är det meningen att de som går och njuter av naturen ska behöva gå och lyssna efter motorfordon runt hörnet – detta är fel!

Annons

Jag vet inte hur man ska lösa detta, men det måste bli ett slut på dessa framfarter snarast. Vad skulle hända om jag försökte stoppa en mopeds framfart genom att till exempel ställa min cykel på tvären? Antagligen skulle jag bli väldigt utskälld. Frågan är får man göra så enligt lagen?

Jag måste tillägga att de som kör är någorlunda vuxna personer, de har ju passerat 15-årsgränsen och då har man lov att kräva en hel del eftertanke i det dagliga livet.

Frågan kvarstår: vad ska man göra åt detta vansinne? Vad finns det för metoder? Skulle man kunna sätta upp, låsbara bommar som dem vid Gula gårdens infarter?

Jag kan nämna att mopedisterna i regel har hjälm på sig och därmed döljer sina ansikten så att man inte känner igen dem, vilket de drar nytta av.

Nilla Andersson
Boende vid Klörupsvägen
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons