Annons
Insändare

Vad ska hända med äldreboendet Akka?

Insändare • Publicerad 2 november 2006

Akka i Trelleborg är ett äldreboende, men också en populär samlingspunkt. Inte minst för äldre och i många fall ensamstående trelleborgare. På Akka pågår en mängd aktiviteter som ger stor social gemenskap.

Där spelas bland annat bridge, canasta, pågår olika kurser och hålls seniorundervisning i datakunskap, samt föreningsverksamheter. Akka är med andra ord en mycket välbesökt samlingspunkt. Rent av något av ett "andra hem" för många.

Annons

Som navet i allt detta var den omtyckta restaurangen. Där serverade personal, goda måltider . För att inte tala om gåsamiddagarna, julborden och säsongsrätterna.

Men nu är det slut med gamla tider nu skall hela rasket rivas som Per Myrberg sjöng på sin tid.

Nu är restaurangen stängd sedan länge. Den är en tristess med sina neddragna gardiner. Sedan mitten av juli fick restaurangen inte längre servera vare sig lagad mat eller ens smörgåsar. Numera levereras färdiglagad mat från Alstad till de boende . Allt serverat från värmeskåp och upplagt på engångstallrikar.

Nu serveras endast kaffe och läsk i plastmuggar, samt oaptitliga inplastade kakor. Till förfallet hör även att flera av samlingslokalerna är dåligt städade och vanvårdade.

Nu undrar jag hur kommunen politiker skall agera. Kommer Akka att återupprustas och i så fall när? Tacksam för ett skyndsamt svar ifrån ansvariga politiker.

John Wilthorn

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons