Annons
Insändare

Vad levereras av Trelleborgs kommun?

Ulf Bingsgård, Eric Samuelson och Mikael Rubin propagerar med sin slogan ”Vi levererar”.
Insändare • Publicerad 11 september 2014
”Jag betalar kommunalskatt och fastighetsskatt men är exkluderad all kommunal service bortset från sophämtning (som jag betalar separat)”, skriver F. Friberg i ett inlägg om kommunalt avlopp.
”Jag betalar kommunalskatt och fastighetsskatt men är exkluderad all kommunal service bortset från sophämtning (som jag betalar separat)”, skriver F. Friberg i ett inlägg om kommunalt avlopp.Foto: Foto: Staffan Löwstedt / SvD / TT

De glömmer inte heller att berätta om hur duktiga de har varit. Sådant brukar vuxna individer låta andra bedöma.

Kommunalt vatten och avlopp tycks till synes vare en lyx i Trelleborg, Det fick invånaren i Södra Virestad erfara i januari när ett brev från samhällsbyggnadsnämnden anlände med texten ”Du behöver göra en betydande investering i din fastighet den närmaste tiden, du måste ansöka om åtgärd av ditt avlopp senast 2015-01-31”.

Annons

Jag undrar, vilken åtgärd? Jag känner inte till utbyggnadsplanen.

1 100 fastigheter ingår inte i kommunens avloppsutbyggnad och Södra Virestad ingår i denna grupp. I grannbyn Simlinge har fastighetsägarna tilldelats vatten och avlopp för 120 000 kronor per hushåll.

Om jag vill anslutas, får jag gräva själv eller betala kommunen 400 000 kronor plus 120 000 kronor i anslutningsavgift enligt tekniska förvaltningens beräkning. Alternativet är att införskaffa ett eget minireningsverk, som i förlängning innebär att jag i princip arbetar gratis för kommunen som reningsverksmaskinist och även själv får betala för drift och underhåll. Hur blir det med min investering om/när det kommer ett EU-direktiv som tvingar kommunen att ta deras ansvar genom att lägga riktiga konventionella avlopp med självfall. Er nuvarande lösning med en plasttank och en pump som maler de fasta partiklarna i avloppsvattnet för att sen pumpa det genom en slang i storlek som en dammsugarslang kan väl knappast kallas en hållbar lösning med tanke på elförbrukning och underhåll helt i onödan. Var fanns Miljöpartiet när detta energislöseri klubbades?

Södra Virestadgruppen fick löfte om ett informationsmöte den 10 juni klockan 19.00 med Eric Samuelson och en tjänsteman från tekniska förvaltningen.

Några timmar innan mötet skickade Samuelson återbud utan att skicka ersättare. 30 personer gick från mötet lika ovetande om utbyggnadsplanen som innan mötet. Samuelson levererade ”respektlöshet”.

Mikael Rubin vill ta trelleborgarna till vattnet. Det vore bättre om han tog vattnet till trelleborgarna.

Ulf Bingsgård har lyckats idiotförklara båda länsstyrelsen och Trafikverket. Jo. visst levererar man.

Om kommunstyrelsen verkligen har mandat att exkludera en grupp medborgare i den kommunala gemenskapen är det hög tid att skriva om kommunallagen. Politiker får en fruktansvärt stor makt men tyvärr visar det sig att många av dem inte klarar att hantera den. De glömmer vem de jobbar för.

Jag betalar kommunalskatt och fastighetsskatt men är exkluderad all kommunal service bortset från sophämtning (som jag betalar separat). Mina skattepengar är använt till utbyggnad av reningsverket nya bassänger. fosforreducering och så vidare.

Det är svårt att icke dra parallell mellan Trelleborgs kommun och bluffaktureringsföretag.

Det är bara att betala utan att få något för pengarna, fördelen med bluffaktureringsföretagen är att man kan polisanmäla.

Nilla Olsson
F. FRIBERG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons