Annons
Insändare

Vad kostar vandalismen?

Insändare • Publicerad 7 februari 2008
Ungdomar i Trelleborg gav sig på stadens krukor. Bild: Claes Nyberg
Ungdomar i Trelleborg gav sig på stadens krukor. Bild: Claes NybergFoto: 

ººFredag kväll igen. Dans på Magasinet. Det är trevligt för de ungdomar som gillar det stället. Vad som förvånar mig är, att en del har så mycket krafter kvar när klockan är tre på morgonen.

Natten till i lördags var det ett litet gäng som ville impa och visa vad de orkade och vågade.

Annons

De kom upp genom prånget mellan Magasinet och Algatan. De drog sig österut, samtidigt som de välte alla stora papperstunnor ända bort till gamla bankhörnan. Samtidigt vändes alla bänkar uppochner, inklusive de som stod på Rådhustorget. Inte nog med det, alla planterade tunnor på Rådhustorget, så när som på två vältes. Växterna föll ur krukorna. Ytterligare planteringar ner mot bankhörnan fördärvades.

Klockan 14 på lördagen kom en person för att återställa ordningen men var tvingad att rekvirera hjälp. Nu undrar jag om det är möjligt att få fram ett någorlunda pris på vad just denna vandalism kostade. Antal timmar, kvalificerad övertid, skadade växter eller vad som helst som kostar.

Alla dessa kostnader skall ju betalas med skattepengar som vi samtliga betalar.

Är det nu så att vandalerna har haft råd att gå och dansa, förmodligen också haft råd till sprit, så utgår jag ifrån att de har ett arbete, och därmed betalar skatt på sina löner.

Jag talar i pluralis, för en person har ju ingen anledning att imponera. Ej heller klarar så mycket efter en trevlig danskväll.

Detta är inte första fredagen som sådant händer på Algatan.

Vore det inte möjligt att låta ett par poliser patrullera vid slutet på dansen. Jag vet inte. De är kanske på väg till Ystad med en som är viktigare än vanliga vandaler.

Återigen till parkförvaltningen. Sätt in i Allehanda vad den totala kostnaden slutar på. Det är nog många som är intresserade.

Ledsen och förbannad

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons