Annons
Insändare

Vad jag vet är Vattenfall AB ett bolag

Svar till Per Brandt (den 15 maj).
Insändare • Publicerad 21 maj 2014

Så fort du finner ett halmstrå att klanka ner på regeringen så gör du det.

Du skriver att regeringen har gjort ditt och datt etc med Vattenfall. Vad jag vet är Vattenfall AB ett bolag. Bolaget har en VD och en styrelse. Staten är ägare.

Annons

Vem är det som tar besluten kring företaget? Det är väl ändå styrelsen som lägger inriktningen av hur bolaget skall skötas och VD verkställer? Du måste förklara för mig var någonstans i köpet av NUON som det har kostat oss skattebetalare något?

Har staten satt in skattebetalarnas pengar på Vattenfalls konto för att köpa NUON? I min värld har Vattenfall AB sina egna pengar som de har handlat upp NUON med. Tittar man på allabolag så ser man att Vattenfall är ett företag som faktiskt skötts bra i mina ögon, tittar man på resultaten som kommit in är där först en vinst på 17 miljarder, året innan 10 miljarder och året dessförinnan 12 miljarder. Bolaget har ett värde på över 500 miljarder. Detta borde räcka för att ägaren skall lita på sin styrelse.

Visst håller jag med om att denna affär som gjorde inte är optimal så här i efterhand men sluta vinkla allt.

Man kan vända lite till på det då, är det Reinfeldts fel om Vattenfall skulle ta bort alla fasta avgifter till sina elkunder?

Nilla Olsson
Martin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons