Annons
Insändare

Vad hjälper ett "öppet brev"?

Insändare • Publicerad 6 december 2005

Undertecknad av en av dem som började debatten om den så kallade spjutspetsskolan, i mitt fall genom ett inlägg (den 29 oktober). Ett flertal, både lärare och föräldrar, har genom sina insändare påtalat den närmast, för många lärare, psykiska press som denna spjutspetsskola inneburit.

I det "försvarstal" de kommunala myndigheterna avger i det öppna brevet (den 3 december) går man iögonfallande lite in på de negativa sidor, som skolprojektet fått till följd, man framhäver gärna de positiva sidor, som man tror ska komma ut av satsningen. Att man tagit åt sig kritiken är ju i och för sig det öppna brevet ett bevis på, men jag anser inte att detta i sig löser problematiken. Självfallet är det svårt att erkänna att projektet har gått snett, men enligt mitt förmenande måste alla inblandade sätta sig ner och gå igenom vad som måste ändras på.

Annons

Med alla inblandade menar jag skolpolitiker, skolledning och företrädare för lärarna, och alla olägenheter skall upp på bordet.

I annat fall kommer förr eller senare något tråkigt att hända på skolfronten i Trelleborg.

Observant

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons