Annons
Insändare

Vad händer med problemen på Köpingeskolan?

Insändare • Publicerad 29 november 2006
För en och en halv vecka sedan packade eleverna på Köpingeskolan ner sina böcker och undervisningen sker nu i provisoriska lokaler. Arkivbild:Tomas Nyberg
För en och en halv vecka sedan packade eleverna på Köpingeskolan ner sina böcker och undervisningen sker nu i provisoriska lokaler. Arkivbild:Tomas NybergFoto: 

Detta måste vara helt unikt, det vill säga att Trelleborg år 2006 inte kan erbjuda 400 elever plus personal ändamålsenliga undervisningslokaler!

Unikt, så till vida att först fatta beslut om att stänga skolan från i princip all form av undervisning, för att därefter söka finna andra undervisningslokaler!

Annons

Unikt, så till vida att de nu aktuella miljö- och hälsoproblem i Köpingeskolans lokaler varit kända många, många år, ja, till och med redan i början på 1990-talet! Unikt, så till vida att ingen ansvarig politiker eller tjänsteman trätt fram och "tagit på sig skulden"! Unikt, så till vida att skolans elever och personal just nu säkerligen mår mycket sämre än när verksamheten bedrevs fullt ut för en och en halv vecka sedan!

Unikt, så till vida att avgångsklassernas elever missar viktiga lektioner och därmed nödvändig undervisning inför "slutspurten" av den mycket viktiga höstterminen – (gymnasieansökan inför läsåret 2007-2008)! Unikt, så tillvida att som föräldrer känner man sig helt maktlös, förbannad, frustrerad och förtvivlad!

Eller – är det kanske så rent utav – att det inte är så unikt, allt detta som hänt och händer på Köpingeskolan?

Vi får kanske vänja oss vid en framtid där Trelleborg ännu en gång visar sin sämsta sida och skämmer ut sig inför hela svenska folket, lärarkåren och övrig skolpersonal, 100-tals elever och deras föräldrar, med flera?

Näh, om det finns någon eller några ansvariga som är intresserade av att omedelbart lösa Köpingeskolans problem, skriv då en önskelista till tomten! Han brukar fixa det mesta och kan säkert komma till Trelleborg redan denna veckan! Om inte tomten kan fixa problemen, ring då Poolia – de brukar också fixa det mesta! Till sist: kämpa på alla fantastiskt duktiga och tålmodiga Köpingelärare, personal och elever! Låt inte dårskapet segra, utan bit ihop några veckor och se fram emot ett snart kommande och synnerligen välbehövligt jullov!

Föräldrar på Köpingeskolan

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons