Annons
Insändare

Vad hände med Moderaterna i Trelleborg?

'Va fan är det vi håller på med?' Smått ikoniska ord av Isac Rubin reagerande mot sitt eget partis förslag om höjda arvoden vid fullmäktigemötet den 27 februari.
Publicerad 23 mars 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Media och opposition reagerade positivt och höjde Isac till skyarna. Men, var blev han av? undrar Rune Roth.
Media och opposition reagerade positivt och höjde Isac till skyarna. Men, var blev han av? undrar Rune Roth.Foto: Andreas Mårtensson

Media och opposition reagerade positivt och höjde Isac till skyarna. Men, var blev han av?

Vid ovannämnda tillfälle argumenterade Isac med klarhet för vad partiets politik stod för; – en kostnadseffektiv organisation utan slöseri med skattemedel och samtidigt med samhällsansvar.

Annons

Men vad hände med Moderaterna i Trelleborg? – Inför framtida betydande investeringar i form av ökat invånarantal, krav på ökad äldreomsorg, utbyggda skolor med flera basalt ansvariga områden.

Till detta, hitintills ofinansierade, och med redan tung skuldbörda, expansiva planer på ringväg, hamninfart och Sjöstaden.

Redan står Ann Kajson där efter eget ohemult krav först på 124 000 kronor därefter 90 000 för att landa på dagens 73 000, det vill säga i nivå med ursprungligt arvode. Hon och M står nu som skottavla för detta debacle. Därtill är hon lurad, som det framstår, av såväl de styrande i M som 'nya kamrater'. Med resultat: Alla i 'gänget' får en peng – utom Ann...fortfarande fellönad.

Samt en aldrig tidigare skådad opinion bland skattebetalarna i Trelleborg och det är M som får bära hundhuvudet.

Snopet, ironiskt kanske. Men detta visar inte på ansvarsfullt och insiktsfullt samhällsansvar av M. Vid senaste sammanträdet med kommunfullmäktige, den 20 mars, framgick det tydligt vem det är som styr. Det var närmast pinsamt att bevittna hur Ann Kajson som kommunstyrelseordförande under mötets gång gradvis kröp ihop för att kröka rygg för Mathias Andersson/SD, som raskt tog över taktpinnen och med emfas visade på vilka det är som styr och ställer i kommunen.

”Vid senaste sammanträdet med kommunfullmäktige, den 20 mars, framgick det tydligt vem det är som styr.”
Rune Roth

TA lät göra en opinionsundersökning häromveckan avseende väljarstöd i kommunen. Moderaterna landade på 16 procent, tre under valresultatet. Ann Kajson förklarade sig mycket nöjd med detta, hade trott på ett större ras... Notera att undersökningen gjordes innan sammanträdet den 20 mars med nya, föreslagna pengar till 'gänget'. För övrigt ett möte som slutade i kaos och ajournering till följd av att flertalet punkter på dagordningen ej hanns med.

Och Ann Kajson lär sannolikt få rätt i sin prognos om ett större ras. Men är detta hennes målbild? Att sänka partiet? Och hur utövar hon sitt ledarskap?

Högt på tiden att Moderaterna slår in på rätt kurs, rätar på ryggen och lyssnar på sina väljare.

Ty Trelleborg både kan och förtjänar bättre än den såpa man får sig till livs med det moderatledda SD-styret

Rune Roth, Beddingestrand

Annons
Annons
Annons
Annons