Insändare

Vad hände med barnens skolgård?

Insändare • Publicerad 12 mars 2007

Lillevångskolan är i behov av uppfräschning av skolgården. Lekredskapen är slitna och vissa är trasiga. Detta har föräldrar påtalat till kommunen i hopp om att en förändring skulle ske.

Förändring har det blivit, men inte av det slag vi väntat oss. Kommunen kom en dag och sågade ner allt buskage ända ner i rötterna från en sida av skolgården till den andre. Skolgården hade tidigare väldigt mycket buskar. I dessa buskar fanns en helt egen liten värld bestående av hemliga gångar, kojor, klubbar och högkvarter.

Denna värld var barnens värld som ingen vuxen hade tillträde till. Barnen saknar sina gömställen när de nu blickar ut över denna trista och mycket kala skolgård. Nästa gång ni ska ansa buskar på en skolgård tänk er för var ni befinner er och vad det finns för ändamål med just en skolgård. Far inte bara fram som en skördetröska på högsta växel. Undrar varför ni gjorde så här?

Förälder

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.