Annons
Insändare

Vad gör polisen för att stoppa tjuvarna?

Polisen, var god dröj. Ja, det är väl så man får acceptera att samhället ser ut 2011.
Insändare • Publicerad 8 juli 2011

Natten mellan 27:e-28:e observerade jag två ynglingar i en EPA-traktor när de gjorde inbrott i bilar och slangade bensin på Malörtsvägen i Trelleborg. Jag ringde polisen och anmälde detta pågående brott men de dök inte upp förrän en timme senare vilket är lite förvånansvärt eftersom polisstationen ligger max två km därifrån. Troligen var det väl Ystadpolisen som blev ditskickade.

Det är ganska ofta nu som vi blir utsatta för bensinslangningar och inbrott här, jag har själv blivit drabbad och nu vet iallafall jag vilket fordon, EPA-traktor som jag kommer att hålla ett öga på.

Annons

Jag tycker det är sorgligt att ungdomar som har EPA och A-traktorer inte har råd att tanka eller att köpa sina egna reservdelar över internet utan måste åka runt och stjäla ifrån andra.

Jag undrar om era föräldrar egentligen vet vad ni sysslar med om nätterna? Jag drar inte alla över en kam, de finns många som sköter sig och gillar sin hobby och sen finns dessa rötägg som bara ska förstöra och stjäla ifrån andra. Nästa gång har ni kanske inte lika bra tur som nu.

Man får väl bara hoppas att man inte sitter ensam nästa gång de dyker upp utan man kan gå ner och stoppa de tills polisen behagar dyka upp. Jag menar, en måndagsnatt i Trelleborg kan de inte ha så mycket att göra.

Svar direkt: Jag har kontrollerat ingripandemeddelandet som förts hos ledningscentralen. Samtalet inkommer klockan 03.00.51 Anmälaren berättar att personer i EPA-traktor gör inbrott i bilar. Polispatrullen beordras klockan 03.03.09 och är på plats (påbörjar) klockan 03.08.35. Var patrullen befann sig eller hade för uppdrag har jag inte forskat i. Klockan 03.04.58 kör EPA-traktorn från platsen mot centrala delarna av Trelleborg. Ytterligare en patrull skickas för efterspaning klockan 03.06.20

Efterspaning av EPA-traktorn gav inget resultat men uppgifterna finns och hanteras fortfarande i akt och mening att komma åt de som fanns vid de parkerade bilarna.

Jag förstår att man som uppringare känner frustration över hur lång tid det tar innan polis kommer till platsen. I synnerhet när man ser ett pågående brott. Pågående inbrott prioriteras som nummer ett av ledningscentralen, så också i detta fallet. Eftersom fordonet hade lämnat platsen letade man i centrala delarna och på för oss kända adresser innan man körde till Malörtsvägen. Där av den långa väntetiden.

Med dessa rader hoppas jag att "nattuggla" inte ger upp utan fortsätter att ringa oss när saker och ting inträffar. Vi gör vårt yttersta för att gripa gärningsmän och förhindra brottslighet.

Sven-Inge Nilsson

chef Närpolisområde Söderslätt

Nilla Andersson
Nattuggla
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons