Annons
Insändare

Vad är kyrkans uppdrag?

Insändare • Publicerad 10 november 2005
Insändarskribenten ifrågasätter kyrkans uppdrag. Bild:Fredrik Persson, COPYRIGHT PRESSENS BILD
Insändarskribenten ifrågasätter kyrkans uppdrag. Bild:Fredrik Persson, COPYRIGHT PRESSENS BILDFoto: 
Insändarskribenten ifrågasätter kyrkans uppdrag. @08 Bildbyline:Bild: Hasse Holmberg/PRESSENS BILD
Insändarskribenten ifrågasätter kyrkans uppdrag. @08 Bildbyline:Bild: Hasse Holmberg/PRESSENS BILDFoto: 

Flera hundra präster runt om oss säger ja till kärlek, men inte all slags kärlek, det har prästerna rätt att tycka till om, förtryck kallas det. Ska inte kyrkan som Jesus sa ta emot alla människor? Är inte homosexuella människor för präster? Lever vi inte i en modern tid då kunskapen övervinner rädslan för homosexualitet? Förstår kyrkan att de signalerar fortsatt förtryck mot homosexuella? Varför fördöma och utestänga det godaste vi har i världen, kärleken? Kärleken är stark oavsett vem som älskar, det är min tro att kärleken kommer att övervinna kyrkans trångsynthet. Synd är det, att inte prästerna med öppna sinnen kan ta emot det goda, i stället för att stå på förtryckarnas sida. Att inte tillåta giftermål för dessa människor är inskränkt banalt och visar på stor maktfullkomlighet. Vad är kyrkans uppgift kan jag undra? Vad ska vi med alla präster till? Är uppdraget att servera soppa till de redan mätta eller att ge gratiskonserter för de behövande som har råd att betala för sig? För det är väl inte röster ni raggar eller rädsla för fler utträden ur kyrkan som ligger bakom? Ett par hundra tusen om året kostar era musikevenemang. Pengar som jag i min skatt betalar och som ni förfogar över. Det finns redan aktörer i Trelleborg som gör ett utmärkt kulturarbete!

Jag trodde i min enfald att kyrkan aktivt arbetade mot fattigdom och utanförskap och också redovisar kostnaderna där. Hur arbetar kyrkan i Trelleborg mot rasism? Är synen lika grundläggande icke humanitär även i denna så aktuella fråga? Har församlingen en arbetsplan i det praktiska arbetet i frågan om utanförskapet.

Annons

Hur många evenemang har kyrkan i Trelleborgs segregerade bostadsområden, där både barn och vuxna far illa? Hur många av kyrkans evenemang handlar om rasism, det mest onda vi har i samhället? Hur nära kunskaper besitter kyrkan i detta ämne? Troligtvis inte mycket. Som jag ser det blundar kyrkan för dessa frågor som är det största hotet mot det goda samhället. Jag läser inte någonstans om era framgångsrika gratisevenemang för Trelleborgs barn och ungdomar som berör den absolut största utmaningen vi har framför oss, nämligen att bekämpa rasismen.

En kristen Svensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons