Insändare

Vad är det frågan om?

Insändare • Publicerad 12 maj 2008

Svar till Rolf Olsson (mp) (den 10 maj).

ººVi ideella ledare i Anderslövs BoIK har nu i över två år kämpat, jobbat och stångat oss blodiga i vår strävan att ge Anderslövs BoIK:s ungdomar drägliga lokaler att vistats i.

Vi sysselsätter i nuläget över 150 av Anderslövs ungdomar, både flickor och pojkar.

Som läget är nu kan vi inte utöka vår verksamhet, fastän att förutsättningar finns.

Våra ungdomar byter om, duschar och vistas i lokaler som borde vara utdömda för många år sedan, och skolan slutade använda paviljongerna för många år sedan av just denna orsak. Vi har haft ungdomar som har varit tvungna att sluta spela fotboll med oss på grund av den dåliga miljön i lokalerna, bland annat mögel och fukt.

Mats Svensson har som i princip enda politiker varit ute hos oss och sett hur verkligheten ser ut, han har sett behovet och utvecklingsmöjligheterna som finns i Anderslöv och hos Anderslövs BoIK. Detta är en sak som politikerna i Trelleborg ju egentligen borde se som en oerhört stor tillgång i kommunens arbete (?) för att sysselsätta och hålla våra ungdomar borta från droger, kriminalitet och tråkigheter.

Kommunen kommer aldrig att kunna göra satsningar som når fram till alla ungdomarna i Anderslöv, men vår tanke i BoIK är att vi når ut till en stor del av ungdomarna och att vi ska kunna ge alla ungdomar en möjlighet att spela fotboll och umgås på ett bra sätt.

Frågan man måste ställa sig är varför detta motarbetas?

Rolf Olsson (mp) skriver:

"Visst finns det ungdomar som driver runt i byn men vad får Mats Svensson att tro att dessa skulle kunna aktiveras i ett rum vid idrottsplatsen?"

Vad menar han?

Ska vi bara ge upp de ungdomar som har kommit på glid?

Ska vi inte ens försöka ge dem vettiga alternativ till att driva runt i byn?

Är BoIK:s försök att sysselsätta ungdomarna sämre än andra föreningars eller gruppers initiativ?

Rolf Olsson pratar också om man inte bara "…ska gå på BoIK:s behov". Om vi i BoIK har ett stort behov av nya lokaler så måste vi väl få driva den frågan gentemot kommunen? Det är vår skyldighet som sitter i en vald styrelse att försöka tillgodose våra medlemmars behov på bästa tänkbara sätt. Annars blir vi ju anklagade för att vara passiva.

Visst finns det andra föreningar i byn men vi i BoIK driver ju vår sak, vi har varken kraft eller tid till att driva andra föreningars sakfrågor.

Vi gör inte detta för vårt höga nöjes skull utan för att framförallt ungdomarna ska få en dräglig plats att vara på!

Men både ideella ledare och den ideella styrelsen i Anderslövs BoIK går bokstavligen på knäna nu, och motivationen tryter för varje påhopp i pressen på våra försök att göra gott!

Avslutningsvis så säger Rolf Olsson:

"Om BoIK ska ha ett klubbhus vill nog många andra föreningar det också."

Vilka andra föreningar har jobbat för ett klubbhus?

Ska man inte titta på behovet och antal utövare när man som kommun gör en sådan investering?

Nu är det verkligen dags för kommunen att satsa lite av våra skattemedel på andra ställen än Trelleborgs centralort.

Skrivet med Anderslövs ungdomars bästa i åtanke.

Jonas Persson Anderslövs BoIK
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.