Annons
Insändare

V inte de enda som bryr sig om kollektivtrafiken

Insändare • Publicerad 26 februari 2007

Svar till Mats Sjölin (den 21 februari).

Mats Sjölin (v) kritiserar övriga partier för inte bry sig tillräckligt mycket om kollektivtrafiken till Stavstensudde.

Annons

Kritiken grundas på att ett yrkande i kommunfullmäktige från Mats Sjölin om återremiss av den fördjupade översiktsplanen för Stavstensudde inte fick stöd av övriga partier. Anledningen till att du inte fick stöd från miljöpartiet var att vi inte kunde se att ditt yrkande skulle lett till någon skillnad.

I den fördjupade översiktsplanen står nämligen skrivet dels att stadbusstrafiken ska kunna förlängas ut till Stavstensudde och dels om pendelhållplats vid den nya rondellen söder om Maglarp. Om det inte ordnas kollektivtrafik till Stavstensudde beror det i så fall på att ambitionerna i planen inte efterlevs.

Självklart hoppas jag att Skånetrafiken kommer att kunna erbjuda kollektivtrafik till det nya bostadsområdet.

Jag vill också framhålla att vi från miljöpartiet alltid granskar nya planer utifrån tillgången till kollektivtrafik. Jag kan bara protestera mot bilden du försöker sprida av dig själv som den enda som bryr sig om kollektivtrafikfrågor.

Anders Svensson,

miljöpartiet de gröna,

Trelleborg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons