Annons
Insändare

”Utvecklingsprojekten är helt avgörande för Trelleborgs kommuns framtid”

Det har skrivits åtskilliga inlägg i denna tidning av representanter från Söderslättspartiet/Vårt Söderslätt om hur viktigt det är att bevara åkermarken i Trelleborg.
Publicerad 21 april 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten påpekar att inga röster höjts för att bevara jordbruksmarken i de norra delarna av Trelleborg som nu bebyggs.
Skribenten påpekar att inga röster höjts för att bevara jordbruksmarken i de norra delarna av Trelleborg som nu bebyggs.Foto: Tomas Nyberg

Enligt detta parti skall ringväg med östlig nerfart samt fängelset inte byggas därför att man då skulle använda just åkermark! Om man då vill hävda att man som politiskt parti bryr sig om vår åkermark i Trelleborg, varför har man inte visat det när det gäller ett projekt på de norra delarna av Trelleborg?

Projektet jag syftar på ligger väster om väg 108 (mitt emot Räddningsstationen). TA skrev en artikel om just detta projekt (den 2 oktober 2021).

Annons

Det är över sex månader sedan och ingen reaktion från Vårt Söderslätt i Trelleborgs Allehanda! Där skall Acrinova, Skanska, We construction, Obos, 3Hus och I am Home bygga 320 nya bostäder på åkermark i ett kvarter som heter Ask. Blev jag förvånad? Svar nej! Anledningen är att marken ligger i norra delen av Trelleborg.

Trelleborgs Allehanda har i två reportage i år (den 22 februari samt 7 april) informerat läsarna om ett annat projekt på väster, söder om Hedvägen. Där skall mark användas till industrier och växande avfallsanläggning. Åter igen, ingen som helst reaktion från Vårt Söderslätt! Blev jag förvånad? Svar nej!

Detta parti har ännu en gång visat att endast åkermark som ligger på nordöstra och östra delarna av vår kommun är av intresse! Om det hade varit åkermark i de östra delarna då skulle det skrivits inlägg på inlägg i denna tidning och förmodligen även krävt en folkomröstning precis som man har gjort med ringväg med östlig nerfart samt fängelse, för det påverkar ju deras verksamhet ute på öster!

”Detta parti har ännu en gång visat att endast åkermark som ligger på nordöstra och östra delarna av vår kommun är av intresse!”
LBP

Om man skall spara åkermarken runt Trelleborg måste det givetvis gälla all åkermark, inte bara i de östra delarna av Trelleborg!

Vilken tur för Trelleborgs kommun att man valde att bygga vårt nya vattenverk i de norra delarna och inte den östra delen av Trelleborg, för då hade vi fått ännu en folkomröstning! Jag och förmodligen många andra trelleborgare har genomskådat detta parti för länge sedan. Röstar man på Vårt Söderslätt i lokalvalet den 11 september då vill man bara prioritera de östra delarna, inte resten av vår kommun. Detta påstående kommer med all säkerhet att dementeras, men faktum kvarstår. Det är tur att vi i kommunen även har partier som inser hur viktiga utvecklingsprojekten ringväg med östlig nerfart samt fängelset är.

Båda är enligt min mening helt avgörande för Trelleborgs kommuns framtid.

LBP

Annons
Annons
Annons
Annons