Annons
Insändare

Utveckling förutsätter samförstånd i kommunen

Insändare • Publicerad 15 augusti 2013
Vill ha samarbete. "Målinriktning och målsättning för framtiden kan vara frågor som kräver ett samarbete över blockgränserna. Den förhoppningen har man ju på våra kommunalt valda fullmäktigeledamöter. Att de löser olika stora frågeställningar på ett bra och konstruktivt sätt för kommunens invånare", skriver Tommy Bengtsson i Beddingestrand.
Vill ha samarbete. "Målinriktning och målsättning för framtiden kan vara frågor som kräver ett samarbete över blockgränserna. Den förhoppningen har man ju på våra kommunalt valda fullmäktigeledamöter. Att de löser olika stora frågeställningar på ett bra och konstruktivt sätt för kommunens invånare", skriver Tommy Bengtsson i Beddingestrand.Foto: Tomas Nyberg

Mats Svensson inledde en debatt om framtiden i mitten av juli månad och följer upp sitt debattinlägg den 30 juli med sina tankar kring framtiden. Leif Sjögren som också är aktiv politiker delar Mats Svenssons uppfattning i sitt debattinlägg den 24 juli och lyfter dessutom fram olika möjligheter som finns i vår kommun för en positiv utveckling. Han ifrågasätter också om inte det vore mer framtidsinriktat att satsa kommunala medel i Smyge än att bygga en ny fullmäktigesal för en massa miljoner kronor. Enligt Sjögrens bedömning så äger kommunen bra lokaler för ändamålet i närheten av rådhuset. Mats Svensson lyfter också fram Smyge i sin insändare och skulle det inte vara möjlighet att kunna göra det i politiskt samförstånd?

Med anledning av att Mats Svensson och Leif Sjögren lyfter frågan om bristande samförstånd i den kommunala verksamheten över blockgränserna så blir vi som invånare i kommunen oroliga. Vi väljer representanter till kommunfullmäktige som ska föra vår kommun framåt. Målinriktning och målsättning för framtiden kan vara frågor som kräver ett samarbete över blockgränserna. Den förhoppningen har man ju på våra kommunalt valda fullmäktigeledamöter. Att de löser olika stora frågeställningar på ett bra och konstruktivt sätt för kommunens invånare.

Annons

I de insändare som berört nutid och framtid i vår kommun så har bland annat frågeställningen kretsat kring småbåtshamnarna, rabatterna, stränderna samt utvecklingen av vårt stadscentrum. Mats Svensson lyfter i sin senaste insändare fram Ystad och Kristianstad som förebilder med småbutiker och serveringar i innerstaden. Stränderna menar han också är vår största tillgång och måste tas tillvara och utvecklas mycket mer. Med anledning av att undertecknad är född och uppväxt i Halland så är de halländska kommunerna rädda om sin strand och de önskar bjuda sina kommuninvånare och de som har semester samt gäster en fin strand fri från tång och annat. I Hallands sydligaste kommun håller man dagligen under högsäsong stranden fri från tång och skräp. Papperskorgarna töms varje dag. Kommunens strandpersonal ser till att närmare 500 ton organiskt material – närmare 40 lastbilslass - försvinner från stranden varje sommar.

Leif Sjögren tar upp i sin insändare att man ska investera framtidsinriktat och att i en kommun skall också näringsliv och handeln utvecklas. I Dagens Industri av den 30 juli så finns en artikel om en halländsk kommun som nått framgångar med attitydförändringar. Det kan i högsta grad vara en framtidsinriktad investering. Den som lyfter fram exemplet är Svenskt Näringslivs regionchef som omtalar att kommunen på tio år i rankningen av företagsklimatet har klättrat från plats 130 till en sjätte plats. För att citera artikeln ”Det beror bland annat på en stor attitydförändring hos tjänstmännen i kommunen. För tio år sedan hann det komma spindelväv på en bygglovsansökan innan man fick svar. I dag avsätter man tid varje vecka för möten med företagarna, man har satsat hårt på yrkesinriktade utbildningar. Kommunfullmäktiges alla ledamöter ska göra minst två företagsbesök i halvåret."

Omvärld finns kring oss och det finns säkert fler bra exempel som man kan ta till sig och utveckla

INTERNAL INTERNAL
Tommy BengtssonBeddingestrand
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons