Annons
Insändare

Upphandling saknar ansvarsförsäkringar

Svar till P-Å Tobiasson (den 7 december).
Insändare • Publicerad 9 december 2011

Precis som du är vi också besvikna på den kommunala upphandling som skede i samband med att fjärrvärmesystemet på Stavstensudde byggdes.

Då denna upphandling inte har några ansvarsförsäkringar finns det tyvärr ingen försäkringsersättning att hämta genom en stämning.

Annons

Blir totalkostnaden så mycket som 15 miljoner ingår det dessutom en fjärrvärmeledning för eventuella nya områden väster om Stavstensudde. Den byggs i så fall i förtid när ett eventuellt område är planlagt vilket innebär att den extra kostnaden blir räntekostnaden för denna tidigareläggning.

Trelleborgs Fjärrvärme AB använder dock inga skattepengar, det är ett kommunalt bolag som är självfinansierat. Tvärtom har bolaget förbättrat kommunens och andra fastighetsägares ekonomi genom sänkta uppvärmningskostnader samtidigt som vi har hjälpt till att minska koldioxidutsläppen med 55 000 ton. Det kommunala inslaget är en borgen från kommunen avseende bolagets krediter.

Nilla Olsson
Mikael Rubin ordförandePer-Olof Nilsson VDTrelleborgs Fjärrvärme AB
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons