Annons
Insändare

Uppfriskande och osvenskt att man visar sitt missnöje

Jag har skrivit flertalet insändare de senaste åren som handlat om hur politiker i vår kommun missbrukar sitt förtroendevalda uppdrag.
Publicerad 21 februari 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Peter Svensson sälla sig till dem som kräver kommunalrådens avgång. Bilden är från protesterna inför kommunfullmäktigemötet den 30 januari.
Peter Svensson sälla sig till dem som kräver kommunalrådens avgång. Bilden är från protesterna inför kommunfullmäktigemötet den 30 januari.Foto: Andreas Mårtensson

Dessa har främst handlat om hur man slösar med våra skattepengar och hur man fattar beslut i fel ordning.

Egentligen hade jag inte tänkt mig att skriva om den cirkus som nu utspelar sig och som handlar om vilka arvoden politikerna tycker att man är berättigade till.

Annons

Fellönade eller ett mycket större ansvar med ökad arbetsbelastning är några argument som de nuvarande fyra kommunalråden för fram som sina argument.

Detta måste väl ändå de fyras gäng varit fullt medvetna om när man bestämde sig för att bilda allians för att kunna styra vår kommun den kommande mandatperioden.

Hur kan man då direkt efter att man ”vunnit” valet gå ut och begära skyhöga arvodeshöjningar, är det inte att lura väljarna så vet jag inte vad?

Nu försöker man rädda sina förlorade ansikten och backa ifrån sina vansinneskrav, hur trovärdiga är man då?

Hur blir det nu med Ann Kajson som kände att hon var fellönad och hur kommer kommunalråden att tackla ”den påstådda ökade arbetsbördan” nu när ni inte får så mycket betalt som ni ville?

Bör vi kommuninnevånare känna en rädsla för att de fyras gängs engagemang blir rumphugget och man helt enkelt jobbar mindre för vår kommuns bästa för att man inte fick som man ville?

”Bör vi kommuninnevånare känna en rädsla för att de fyras gängs engagemang blir rumphugget och man helt enkelt jobbar mindre för vår kommuns bästa för att man inte fick som man ville?”
Peter Svensson

All heder till dem som dragit igång och håller liv i demonstrationerna mot våra politiker i kommunen, så jäkla uppfriskande och osvenskt att man ställer upp och visar sitt missnöje.

Jag hör så många kommentarer om att ”nu är det nog”, ”detta är inte klokt”, ”hur kan de bete sig så?”, ”de kan inte vara kompetenta nog” riktat mot våra styrande politiker.

Eftersom jag nu bestämde mig för ytterligare ett inlägg så vill jag avsluta med att sälla mig till alla som kräver kommunalrådens avgång i allmänhet och Ann Kajsons i synnerhet.

Peter Svensson

Annons
Annons
Annons
Annons