Insändare

Ungdomarna är ovärderliga!

Replik till Peter Nilsson (den 31 januari). Människor är för mig ovärderliga och går inte att sätta pris på. Varje individ är unik i sitt slag.
Insändare • Publicerad 4 februari 2008

Att därför sätta pris enligt din modell skulle vara mig helt främmande.

Jag kan bara konstatera att jag och nämnden lyckats med vad andra inte lyckats med på många år nämligen att avsätta 4 miljoner till ett nytt omklädnadsrum i Anderslöv.

Det är väl bra eller? Vi vill också ge ungdomarna i Anderslöv ett allaktivitetshus så snart det bara går. Vi ser de behov som finns och har lyssnat till de röster som vill ha ner ungdomskriminaliteten i denna del av kommunen. Dessa problem är mycket stora i Anderslöv. Jag har kämpat som en furie för hitta en lösning på detta och kommer tillsammans med mina kamrater i nämnden se till så att en sådan lösning kommer till stånd.

Fritidsnämnden har dessvärre inte en kassakista att ösa miljoner ur.

Du tyckte det var bättre att som Egil lova badhus och annat som valfläsk för att sedan se fläsket bli härsket och ruttna bort. Man kan lova vad som helst om man sedan slipper hålla det. Vi lovar inte det vi inte avser att hålla.

Sedan är det Bertil Larsson och Roland Thysell som sänkt ambitionsnivån till ett litet utebad och inte jag. Även de inser troligtvis det omöjliga i ett badhus.

Hittills har heller ingen berättat vem som skall betala för driftskostnaderna.

Vi kämpar för att alla i Anderslöv skall få ut så mycket som möjligt till så många som möjligt ur ett ekonomsikt försvarbart perspektiv. Bad är tyvärr inte detta. Det badhus vi har i stan kostar oss snart 1 miljon per månad i underskott av skattebetalarnas pengar. Vi har att ta ansvar för kommunens totala ekonomi och kan inte spä på med ytterligare miljoner i förlust genom att bygga fler bad. Det du skriver om kommunjuristen stämmer inte heller. Man kan ansöka hos kammarkollegiet om att få använda pengarna till andra ändamål i Anderslöv. Jag ser dock inte denna lösning som trovärdig just nu eftersom ju detta enligt min mening förutsätter en enighet i frågan.

Vi skall se till att allaktivitetshuset kommer till stånd ändå om än kanske i mindre skala.

Jag är verkligen ingen motståndare till bad som sådant. Faktum är att jag kallades för "Mr Badhus" under några år efter att ha blivit utsedd i några tidningar som den som tillsammans med Tomas Nilsson betytt mest för Trelleborgs badhus tillkommande. Dock finns det ekonomiska ramar och vi måste vara ansvarsfulla med kommunens ekonomi

Mats Svensson (kd), ordförande i fritidsnämnden

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.