Annons
Insändare

Underhållet av grönområden och gator är eftersatt

I dag den 31 maj mäter gräset på vattenverket i Smygehamn från cirka 1,2 till 0,2 meter.
Publicerad 14 juni 2018
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten är bland annat missnöjd med skötseln av gräst vid vattenverket i Smyge.
Skribenten är bland annat missnöjd med skötseln av gräst vid vattenverket i Smyge.Foto: Privat

Här finns också̊ maskrosor i hundratal med sina gula blommor som för några dagar sedan övergick i vita bollar som nu sprider sig med vindens hjälp in i våra trädgårdar.

Är det en ny typ av gröna vågen kommunalrådet Torbjörn Karlsson eller är det slö och slapp likgiltighet som numera råder i kommunen. Sedan har vi de uselt underhållna gatorna med stora hål och sönderkörd asfalt i den äldre delen av byn. Det kan väl inte vara så att penningarna har gått till diverse konsulter och resor?

Annons

Jag ser fram emot en skriftlig förklaring i TA från er.

Kjell Bergman

boende vid uselt underhållna gator med intilliggande vattenverk

Svar direkt: Vi beklagar den dåliga gräsvården ni har noterat. Vi har sedan förra året en entreprenör som skall klippa gräset i Smygehamn. Förra året fungerade det utmärkt med gräsklippningen, men i år har det tyvärr varit stora problem. Vi ligger på så gott som varje dag, och nu tror jag att det äntligen börjar lossna. Vi fortsätter att följa upp.

Mark Huisman

chef park och natur

Svar direkt: Gatuavdelningen lät utföra en beläggningsinventering under 2014 för att få en bättre överblick gällande beläggningsskicket på kommunens gatunät. Inventeringen visar på att det finns gator i de flesta delar av kommunen som är eftersatta. Gatuavdelningen gör ingen prioriteringsskillnad beroende på var i kommunen problematiken är. Avdelningen utgår från prioritering utefter inventeringen och i årets beläggningsplan finns inte nämnda gator med. Gatuavdelningen har de senaste åren fått extra anslag för att komma tillrätta med eftersatta gator och vägar. Bredvid beläggningsplanen arbetar vi med veckovis rondering gällande inventering och åtgärd av så kallade potthål. Även nämnda gator innefattas i ronderingen. Gällande större grusvägar, som kommunens gatuavdelning har väghållningsansvaret för och är stora nog att köras med väghyvel, så är hyvling och dammbindning nyligen avslutat. Mindre grusvägar tas löpande efter behov.

Vidare så ingår Vattenverksvägens södra del i projekt Ledningsutbyte i Smyge. Här finns en del VA-arbeten kvar att göra, vilket leder till att en del grävningsarbeten kvarstår.

Kristoffer Tonning

gatuchef

Annons
Annons
Annons
Annons