Annons
Insändare

Tyvärr är vårdnadsbidraget inte valfrihet för alla

Insändare • Publicerad 25 september 2007

I sin slutreplik till Malin Appelgren (den 22 september) pratar Mats Svensson om valfrihet för småbarnsföräldrar. Men frågan är vilka småbarnsföräldrar kommer verkligen ha möjlighet utnyttja denna valfrihet?

Jag är överens med Mats Svensson att barn ska gå före karriären. Men när vi kommer ut i verkliga livet med alla andra beslut som småbarnsföräldrar ska ta och när man tänker själva igenom kd erbjudande/möjlighet vårdnadsbidrag. Så inser nästan alla att vårdnads bidraget på 3000 kronor som kd vill ge till alla småbarnsföräldrar räcker inte detta på långa vägar skapa den tryggaste möjligaste uppväxt för sina barn som kd önskar.

Annons

Jag säger att intentionen med vårdnadsbidraget är bra, men tyvärr så är vårdnadsbidraget inte valfrihet för alla.

Utan det är valfrihet för ett fåtal som har råd stanna hemma med sina barn med 3000 kronor per månad. Hur man än vrider och vänder, så är vårdnadsbidraget mest för de "rika" som gjort karriär och skaffat sig två stadiga inkomster innan man skaffat barn.

Jag beklagar bästa Mats Svensson, jag går inte på ert kd-prat om att ni vill vårda kärnfamiljen. Det enda ni är ute efter med vårdnadsbidraget, det är att tjäna pengar på "kärnfamiljen". Ni vill att fler småbarnsföräldrar ska stanna hemma för 3000 kronor skattefritt, och på så sätt tjäna 100000 kronor som en dagisplats kostar.

Vill ni kd verkligen värna om kärnfamiljen och ge verklig "Valfrihet för alla". Varför har ni inte föreslagit att ge alla småbarns föräldrarna ett vårdnadsbidrag på 100000 kronor per år som en dagisplats kostar. Då blir det verklig valfrihet för alla.

En sista slutreplikfråga till dig Mats: Var någonstans har du lärt dig vara så nedvärderande och vara så överlägsen i din ton mot dina medmänniskor? Har du lärt dig detta i din kristdemokrat kärnfamilj? I din replik till Malin skriver du i början bland annat "Långt innan Malin Appelgren var född har vi haft denna debatt" och " Appelgren hade också minst fem rejäla krokben på sig själv i svaret".

Tome Krstevski

ledamot VOMS Trelleborg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons