Annons
Insändare

Turerna i Tefab

Som mångårig kund i Trelleborgs Energiförsäljning AB får jag tacka bolaget, för att ni alltid ställt upp för oss kunder, genom trygg energitillförsel och trevligt bemötande, och till ett mot stora konkurrenter bra elpris för oss trelleborgare.
Publicerad 8 april 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ger hamnen trelleborgarna någon mervärde, undrar skribenten.
Ger hamnen trelleborgarna någon mervärde, undrar skribenten.Foto: Tomas Nyberg

Min etta i aprilskämt - om Tefab i Trelleborgs Allehanda:

Men Mikael Rubins smutskastning av Tefab och styrelsen, som han själv är överkucku över (i moderbolaget), är beklämmande pinsam. Som vanligt finns en betald konsult i bakgrunden, som ska leta upp något passande att kritisera. Han behöver ju mycket sådan hjälp Mikael.

Annons

Det sved väl lite i moderatskinnet, att det här fina bolaget fick vara kvar, och gynna oss trelleborgare med bra elpriser. Helst skulle det väl säljas av snabbt, för att sedan stoppa även dessa pengar i hamnen eller östra hamnvägen, som inte tillför Trelleborg något mervärde.

Mikael Rubin tycker att Tefab inte tillhör kommunal kärnverksamhet. Nej det gör det kanske inte, men det gynnar trelleborgarna, har gjort så i många år! Ett välskött Tefab som har fint resultat över åren, med ett bra eget kapital dessutom, vad kan vi mer begära?

”Nej, ni lastbilskramare på Rådhuset är genomskådade, men jag hoppas det rättas till vid nästa val!”
Åke Larsson

Men hamnen då, som kostar miljarder och påbörjad östlig lastbilsväg? Som ger trelleborgarna mer dieselavgaser, dammpartiklar, tomma hus och annat elände. Ger de oss trelleborgare något mervärde? Är detta en kommunal kärnverksamhet? Nej, ni lastbilskramare på Rådhuset är genomskådade, men jag hoppas det rättas till vid nästa val! Här rullar skattebetalarnas pengar iväg med dålig förhandlingsstrategi (vi betalar allt!), tycker jag. Vad kostar projekten och hur ser budgeten ut? Det vill vi skattebetalare och arbetsgivare gärna veta.

Min tvåa i aprilskämt Tage Waxin om Pandemin; fyndigt trevligt – i tiden:

Båtarna över Östersjön, kommer numera att ta vägen från Sassnitz till Ystad. Sassnitz är vackert och väl värt ett besök, synd att vi missade den linjen. Men Ystad ligger inte så långt bort, om behov uppstår.

Åke Larsson, politiskt oberoende

Annons
Annons
Annons
Annons