Annons
Insändare

Tur att det inte är en sportarena som planeras

Läser i papperna som lades i postlådan och kan inte sluta förundras över gruppen Fängelsefritt Trelleborgs tyckanden.
Publicerad 16 september 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten har börjat fundera och reflektera efter att Fängelsefritt Trelleborg lagt papper i postlådan.
Skribenten har börjat fundera och reflektera efter att Fängelsefritt Trelleborg lagt papper i postlådan.Foto: Nilla Olsson

Alla som bor i området som nämns bor på jordbruksmark och tittar man på bilderna som finns i olika Facebookgrupper så har området förändrats mycket på 50 år och den fria utsikten har försvunnit. Vad säger alla gamla människor som var med förr? Är det en utveckling för Trelleborg?

En annan aspekt som tas upp är barnkonventionen – var finns den fakta som visar att det är en fara för barn att bo 1 km från ett stort fängelse eller är det bara själva fantasin som drar iväg? Är det inte vi vuxna som har till uppgift att hjälpa barn med omvärldsanalysen så att de blir lugna, trygga individer i vårt samhälle?

Annons

Gällande det så kallade rekreationsområdet som kommer att få en mur och planteringar så får jag uppfattningen att gruppen skriver mellan raderna att nu kommer det ske överfall och våldtäkter på grund av mur och planteringar.

”Vi har så många och starka entreprenörer i kommunen och sannolikheten att de kommer lägga ner sin verksamhet för att Trelleborg får ett fängelse är skrattretande – eller tror gruppen det?”
För Trelleborg i tiden

Jag kan bara konstatera att det är ju tur att det inte är en sportarena som planeras. Den tar lika stor mark i anspråk, trafiken till och från är mycket större. Höjden på arenan är mer än 18 meter. Ljudnivån vid evenemang hög för att inte tala om alla poliser med mera som måste tjänstgöra för att hålla ordning på stökiga personer. Risken för brott i den miljön är hög men risken för brott vid ett fängelse är mycket låg. Allt detta har kriminalvården skrivit i tidigare inlägg. Ett fängelse genererar fler arbetstillfällen än en arena och arbetstillfällen av olika karaktär och utbildningsnivå. Perfekt om vi ska bygga ett starkt och härligt Trelleborg.

Gruppen är också orolig att varumärket ”Trelleborg” förstörs om vi får ett av Sveriges största fängelser. Vi har så många och starka entreprenörer i kommunen och sannolikheten att de kommer lägga ner sin verksamhet för att Trelleborg får ett fängelse är skrattretande – eller tror gruppen det? Det finns fängelse på många platser i Sverige och tidigare låg de dessutom mitt i staden. Hur många i gruppen har erfarenhet av kriminalvården? Jag har själv bott och arbetat i flera sådana städer i Sverige och det har aldrig varit några problem. Jag har också arbetat inom kriminalvården i flera år och besökt många anstalter och häkten i Sverige och hör och häpna – det bor familjer granne med kriminalvården och de är nöjda.

Ett starkt Trelleborg bygger vi genom hållbara arbetstillfällen och en stark entreprenörsanda. En kommun som vi kan bo, arbeta, handla, roa – och utbilda oss i.

För Trelleborg i tiden

Annons
Annons
Annons
Annons