Insändare

Tryggheten försvinner på Myrans äldreboende

Håller helt med Anhörig på Myrans äldreboende (den 18 oktober).
Insändare • Publicerad 20 oktober 2010

Vem eller vilka har bestämt detta? Vet de vad de gör?

Har själv jobbat på Myrans äldreboende ett tag, sett vilket förtroende och trygghet pensionärerna har gentemot sin personal och vice versa.

Personalen känner sina pensionärer mer än väl, och jobbar med hjärtat för att pensionärerna ska känna trygghet och må så bra de kan. Nu helt plötsligt försvinner tryggheten, en oro skapas med nya ansikten. Det tar tid att bygga upp det som redan finns, och som fungerar alldeles utmärkt.

Nu fokuserar äldreboendet på att aktivera sina pensionärer på bästa sätt, och det är bra. Men när det sen händer sånt här att man plötsligt byter personal och allt det som är tryggt och bra försvinner, då måste vi opponera oss. För vi som jobbat och jobbar inom äldrevården, vi vet bäst. Inte de som sitter på stolarna och bestämmer. Vad vet de om trygghet och samhörighet för våra äldre? Att ni inte skäms att ta allt vad detta innebär ifrån både pensionärerna och personalen. Det är en stor skam!

Nilla Andersson
Kerstin Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.