Annons
Insändare

Trött på förstrelselusta av gammal kultur och natur

På bajamajornas och skyltarnas Smygehuk föreslås ett entréhus som sticker ut.
Insändare • Publicerad 24 maj 2010

Nu ska enligt alliansens politiker även Smygehuk förstöras utseendemässigt, det räcker tydligen inte med innerstaden i Trelleborg.

I TA (den 8 maj) står att Ulf Bingsgård (M) vill ha en byggnad som sticker ut. Han förordar också en arkitekttävling till en kostnad av 750 000 kronor. Vilket moderat slöseri med skattemedel.

Annons

Byggnaden ska naturligtvis vara av skånsk karaktär, antingen en kringbyggd gård eller en i vinkel. Här behövs ingen arkitekttävling, ta kontakt med stadsbyggnadschefen, han vet hur byggnaden ska se ut. Jag föreslår också att ni tar del av medborgarförslag som inlämnats.

I artikeln framgår att en jury ska bedöma arkitekternas förslag. Helt fel, om det är någon som ska bedöma eventuella förslag, så är det allmänheten (skattebetalarna) och då i första hand smygehamnsborna. Jag är med andra ord trött på er (politikernas) förstörelselusta av gammal kultur och vad naturen skapat.

Se bara hur man förstört Sveriges sydligaste udde, med den fula, felkonstruerade så kallade utkiken. En verklig skamfläck för Smygehuk och Sverige.

Nilla Andersson
Kjell Bergman, Smygehamn
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons