Insändare

Trodde att det fanns en skillnad mellan s och sd

Insändare • Publicerad 19 oktober 2006

Om man var med för fyra år sedan då socialdemokraterna deklarerade att moderaterna är det parti som står dem närmast. Om man dessutom vet att en av de ledande moderaterna har sagt att skillnaden mellan dem och sverigedemokraterna enbart består i att sd är lite tydligare. Då är den socialdemokratiska inviten till sverigedemokraterna trots allt inte så förvånande.

Enligt uppgifter i pressen säger Kjell Nilsson (s) att "Under den här mandatperioden har Sverigedemokraterna delat vår uppfattning i många, många frågor". Tidningen Expo har i stället beskrivit sd i Trelleborg som att de i debatten konsekvent ställer invandrare mot svenskar, oavsett ämne.

Man skulle kunna tro att det finns en grundläggande skillnad i människosyn mellan socialdemokrater och sverigedemokrater, men så är det kanske inte i Trelleborg. Man skulle kunna tro att det fanns en avgörande ideologisk skiljelinje mellan socialdemokratin och yttersta högern, även i Trelleborg. Eller är det så att frågor kring solidaritet och alla människors lika värde är underordnade när den egna maktpositionen sätts på spel?

Irene Malmberg

Mats Sjölin

vänsterpartiet Trelleborg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.