Annons
Insändare

Trist att skogen tillåts förfalla

Undertecknad och min hustru har åter ingen varit på besök i vår så kallade Albäckskog.
Insändare • Publicerad 26 maj 2011

Jag hade en insändare för en tid sedan om just hur innehållet i denna så kallade skog ser ut. Jag frågade i mitt inlägg om "skogen" hade blivit klassad som naturreservat eftersom ingen röjning förekommer som man kan märka av. När man är infödd trelleborgare och under unga år har vistats i denna så kallade skog, då tycker man att det är synd att den nu praktiskt taget ska förfalla av försummelse. Mitt inlägg är inte ämnat att gå till angrepp på någon ansvarig person utan jag vill ha reda på om denna så kallade skog är naturreservat eller inte, för är det så, då förstår jag att man inte får röja den hur som helst.

I vilket fall som helst så bör ju någon i kommunen kunna svara på frågan vad som gäller här. Om man till exempel skulle få gäster och vill visa upp detta område, då måste man veta vad man ska säga till dessa gäster om diskussion uppstår om skötseln, vem som ska sköta eller varför det ser ut som det gör.

Annons

Jag, och säkert många med mig, vill nog ha svar på dessa frågor omedelbart från kommunens ansvariga. Vi är väldigt rädda om vår lilla "skog" som kan ge oss rekreation och en massa frisk barrdoft i våra näsborrar, det har inte varit fel under alla dessa år som den har funnits till.

Torsten Ljungbeck, som planterat denna osa, hade nog inte tyckt om hur skogen ser ut i dag.

Nilla Andersson
Magne Andersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons