Annons
Insändare

Trelleborgshems hyresgäster får frysa

Under senaste halvåret har pannor och värmesystem bara helt plötsligt gått sönder. Under januari-februari låg inomhus temperaturen på Akka 3 runt 17-18 grader. Under sommaren lovade Trelleborgshem att rätta till systemet.
Insändare • Publicerad 27 oktober 2010

I helgen var det dags igen (det var ju kallt) temperaturen gick ned till 16,2 grader inomhus och man var tvungen att ha jacka på sig för att kunna sova.

En del hyresgäster ringde jouren men eftersom Trelleborgshems avtal inte börjar gälla förrän i november hände inget.

Annons

Så många pensionärer fick helt enkelt frysa eller hitta en annan bostad under helgen.

Hyresgästföreningen är inkopplad och man kan bara hoppas på att det händer något för vi som bor på får ingen värme och ingen kompensation för hyran utan det är bara att snällt ta på sig tröjor och betala notan.

Svaret direkt: I insändaren beskrives att pannor och värmesystem bara helt plötsligt gått sönder och detta vill jag med bestämdhet tillrättalägga att så är inte fallet. Tyvärr drabbades vi under föregående helg av ett pumpstopp på en av tryckstegringspumparna i den fastighet ni bor i vilket gjorde att vi hade svårt att få tillräcklig värmeleverans till översta våningen.

Detta problem åtgärdades direkt på måndagsmorgonen och i de kontakter mina medarbetare haft med dig har du informerat dem att du var nöjd med värmen och de åtgärder som vidtagits.

Du beskriver också att under januari och februari månad innevarande år var det 17-18 grader i din lägenhet och då måste jag undra varför du inte gjort en felanmälan på problemet? Det finns ingen sådan registrerad på TrelleborgsHem.

Under hösten 2009 gjordes en felanmälan på dålig värme i lägenheten och vid detta tillfälle var anledningen att ett fönster inte gick att stänga riktigt och detta åtgärdades omedelbart och därefter har vi inte hört något från er.

När det gäller avtalet med Securitas är det riktigt att värmeproblem åkte man inte ut på förrän efter den 1 november. Detta har varit ett förbiseende från vår sida och det är tillrättat i den nya avtalskonstruktionen med vår jourentreprenör.

AB TrelleborgsHem

Kent Jönsson

Nilla Andersson
Per
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons