Insändare

Trelleborgshems hyresgäster får fortsätta att frysa inomhus

År 2011 börjar som det gamla året slutade med nya hyreshöjningar och svalare inomhustemperaturer.
Insändare • Publicerad 11 januari 2011

I nyårshelgen var det dags igen för iskalla element, denna gång var det ett nytt fel på värmesystemet i Akka-husen, igen!

Att husen stått där under många år och fungerat utan större fel och brister är ett under med tanke på underhållet det senaste året! Värmen har mest uteblivit och hyrespengarna har väl hamnat i en annan viktigare budget.

Det hela börja likna en parodi och snart måste väl kommunen vakna och göra något åt situationen?

Utrustning slits givetvis men man måste ju underhålla systemen så att de håller när det är som mest nödvändigt att de fungerar.

I rättvisans namn har det gått ut en liten kompensation från förra gången men jag ser hellre till att slippa frysa och även leka VVS-montör under jul- och nyårshelgen.

Skärpning Kent Jönsson nu får det hända något…

Svar direkt: Även denna gång kan jag konstatera att du har behov av att få information från två separata håll.

Som jag tidigare meddelat dig, med ett personligt mejl, har TrelleborgsHem under nyårshelgen drabbats av ett sönderfruset värmebatteri på Nils Holgerssons väg 1. Detta har tyvärr påverkat de övre våningarna i samtliga höghus på Akka-husen med följd av att flödet till radiatorerna på de övre våningarna har varit mycket begränsat. 
På måndagsmorgonen, när personalen var tillbaks efter nyårshelgen, påbörjades arbetet direkt med att få tillbaks värmen till drabbade kunder och så har också skett med färdigställande under måndagseftermiddagen.

Att vi skulle ha dåligt underhållna värmesystem med mera är en direkt felaktighet och ett uttalande mot bättre vetande.

Kent Jönsson

TrelleborgsHem


Nilla Andersson
Per
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.