Annons
Insändare

Trelleborgshem fungerar i dag

Trelleborgshem har den ekonomiska kraften att bygga nytt om man tar ett större projekt i taget.
Publicerad 1 februari 2020
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Forum har stått oanvänd i 20 år samtidigt som kommunen har hyrt in sig hos Trelleborg AB. Detta är ett ekonomiskt vansinne, menar Kjell Forsberg.
Forum har stått oanvänd i 20 år samtidigt som kommunen har hyrt in sig hos Trelleborg AB. Detta är ett ekonomiskt vansinne, menar Kjell Forsberg.Foto: Tomas Nyberg

De framtidsprojekt som bolaget har tänkts sig, är väl fungerande projekt, där Västra Sjöstaden är ett riskprojekt men det får man ta ibland.

De projekten som är i centrum det vill säga Övre samt Rådhuskvarteret måste vara prioritet ett.

Annons

Om man halverar bolaget så är risken uppenbar att ett antal viktiga personer försvinner från bolaget. Att de pengarna som man får ut vid en försäljning skulle användas för projekt Sjöstaden i hamnen är orimligt även tidsmässigt, då försäljningen är tänkt under 2020 och Sjöstadprojektet står skrivet i stjärnorna.

Under min tid i styrelsen var jag motståndare till försäljning av bostadsfastigheter, då detta missgynnar hyresgästerna på grund av att en ny fastighetsägare får ett högre kapital att förränta och då blir hyran eller underhållet lidande.

Tidigt under min tid i styrelsen ville jag att kontorsfastigheten Forum såldes så att det fortsatt kunde användas som kontor. Nu har huset stått oanvänd i 20 år samtidigt som kommunen har hyrt in sig hos Trelleborg AB. Detta är ett ekonomiskt vansinne, där kommunen själv har det största ansvaret.

Många med mig är övertygad att pengarna vid en försäljning av fastigheter i Trelleborgshem inte kommer att stanna i bolaget utan försvinner in i koncernen där de kommer att användas för att hålla liv i politikerdrömmarna.

Kjell Forsberg

Annons
Annons
Annons
Annons