Annons
Insändare

Trelleborgs tre val

Svar till Ivar Ek (den 20 januari).
Insändare • Publicerad 23 januari 2009

Man blir inte förvånad vad vissa kan föreslå för hamnens eventuella expansion. Ivars förlag är ännu ett bottennapp för alla i Trelleborg stad. Bara tanken att bygga en hamn som sträcker sig längs hela kusten är befängd. Enligt mig finns det tre val för hamnens framtid:

ºhamnen läggs ner

Annons

ºhamnen expanderar sydost

ºhamnen oförändrad

Om hamnen läggs ner, slipper man lastbilstrafiken och båtarna. Vilka negativa följder detta får kommunen ekonomiskt, och för företagen som finns i kommunen får utredas. Närmiljön blir bättre för många.

Hamnområdet blir fritt för byggnation och grönområden.

Om hamnen expanderar i sydost får vi en helhetslösning med en infart från öster tillsammans med den befintliga rangergården.

Lastbilstrafiken och båtarna finns kvar, vilket ger en negativ inverkan på miljön, men många får en förbättring i de centrala delarna av staden. Man får väga fördelen med hamnens verksamhet mot dess miljöpåverkan. Hamnområdet blir fritt för byggnation och grönområden.

Om hamnen står där den står, ger den en stor negativ miljöpåverkan från båtarna och lastbilstrafiken till de centrala delarna av staden i första hand. Detta ger också trafikstörningar som kommer att öka och belasta hela Trelleborg. Staden blir helt avstängd från havet, inga grönområden kan anläggas och inga havsnära bostäder byggas. Valet är upp till våra politiker.

Laszlo Szecsenyi
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons