Annons
Insändare

Trelleborgs trafikanter är ouppmärksamma

Insändare • Publicerad 30 oktober 2013
Skribenterna uppmanar sina medtrafikanter att köra rätt.
Skribenterna uppmanar sina medtrafikanter att köra rätt.Foto: Foto: Hasse Holmberg

Vi har med stor undran och en del irritation funderat över hur pass ouppmärksamma våra medtrafikanter i Trelleborg är! Den nya trenden inom trafikbrott sker dagligen uppe på postens och arbetsförmedlingens parkering, då man gång på gång kör mot enkelriktad trafik.Låt oss förklara. När man ska till postens företagscenter eller till Arbetsförmedlingen så kommer man oftast från Hedvägen (korsningen vid Entré) upp på Vannhögsgatan. Man fortsätter köra cirka 76 meter innan man svänger av till vänster sedan omgående till höger in på postens parkering. Man passerar brevlådorna som står på höger sida svänger 90 grader till vänster och parkerar. 

Vad våra medtrafikanter missar är att det står en stor fyrkantig, blå skylt med en stor vit pil som pekar norrut in mot parkeringen precis när man kör in på den. Detta är något som kallas för påbudsskylt. Denna skylt har man som trafikant, cyklist som bilist och allt där emellan, skyldighet att följa. Det står ytterligare två skyltar längre in på parkeringen som även de pekar norrut. Det kan vara så att man blir lite konfys då dessa skyltar är runda med en lite smalare vit pil, men jag kan försäkra er att de betyder precis samma sak. Vi har både mött och sett många bilar som kör mot färdriktningen vilket är en smula irriterande. 

Att man missar nya trafikskyltar och regler när de kommer upp på ett ställe som varit likadant i x antal år är väl ok om man råkar missa ett par gånger. Men snälla försök att följa dessa skyltar. De är uppsatta för att få en bättre dynamik på denna parkering då den ofta är trång. Det blir lättare för alla om trafiken går på samma håll. Kör upp till Macab och ut vid deras utfart precis som det är tänkt när man satte upp dessa skyltar. (Kollar ni för övrig på skyltarna som står vid staketet som går från Arbetsförmedlingen och norrut, så finns där en enkelriktad-skylt riktad söder ut)

Annons
Denna insändare är inte skriven med en sur eller vresig ton utan mer med en lättsam informativ ton. Men kära medborgare försök att tänka på detta och kör rätt, det är trots allt ett trafikbrott och kan ge 1 000 kronor i böter. 

Vi vill även tillägga att ni inte tar för givet att det inte kommer mötande när ni svänger av från Vannhögsgatan då postens utfart inte är enkelriktad utan det är bara parkeringen som är det.PS. Det är inte högerregeln som gäller vid korsningen Flockergatan/Nygatan...

Nilla Olsson
Trafikintresserad yngling och hans mamma
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons