Annons
Insändare

Trelleborgs stolligaste parti

Insändare • Publicerad 7 juni 2006
Har inte trelleborgsmoderaterna fattat att en stor del av Fredrik Reinfeldts framgångar är kopplat till man visar honom som en möjlig statsminister, undrar insändarskribenten. bild: Sven-Erik Sjöberg/SCANPIX
Har inte trelleborgsmoderaterna fattat att en stor del av Fredrik Reinfeldts framgångar är kopplat till man visar honom som en möjlig statsminister, undrar insändarskribenten. bild: Sven-Erik Sjöberg/SCANPIXFoto: 

Nu är tävlingen avgjord – Trelleborgs stolligaste parti är utsett. Vinnare är moderaterna! I och för sig har någon sådan tävling inte varit aktuell, men hade den varit det hade moderaterna vunnit den solklart.

Det är så att man tappar hakan när man läser de lokala partistrategernas knep för att vinna valet.

Annons

Man vill inte ge klara besked om huruvida man tänker fortsätta samregera med socialdemokraterna efter valet. Om moderaterna tänker fortsätta sin tysta ryggradslösa "politik" bakom s eller om man tänker visa sig vara ett regeringsdugligt parti som tar ansvar för kommunen. Ett parti som sätter sig i regering med de övriga borgerliga partierna i stan.

Det som ändå tar priset är inställningen att man inte tänker presentera någon toppkandidat före valet, ingen kandidat till kommunalrådsposten.

Hur dumma tror moderaterna att trelleborgarna egentligen är? Han man inte alls fattat att en stor del av Fredrik Reinfeldts framgångar är kopplat till att man just visar upp honom som en möjlig statsminister?

Ska vi trelleborgare bara köpa grisen i säcken rakt av? Lita på moderaterna rakt av? Det verkar så, fast vi vet inget om varken grisen eller säcken. Inte ens om det finns någon gris eller säck.

Byt valstrategi genast om ni vill vinna valet! Bryt trenden och var ärlig mot väljarna för en gångs skull. Fy för de "nya" moderaterna i Trelleborg som visar förakt för väljarna!

Andreas Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons