Annons
Insändare

Trelleborgs kommun struntar i att följa avtal

Trelleborgs kommun sålde två tomter i Smygehamn år 2007 med krav att de skulle bebyggas inom två år, annars skulle vite utkrävas av markägaren. Nu har det snart gått tolv år (!) och tomterna står fortfarande obebyggda.
Publicerad 20 april 2019
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten ifrågasätter att två tomter inte bebyggts, trots att det gått tolv år sedan de såldes.
Skribenten ifrågasätter att två tomter inte bebyggts, trots att det gått tolv år sedan de såldes.Foto: Jessica Gow/TT

Vad kommer kommunen vidta för åtgärder för att markägaren ska fullgöra sina förpliktelser? Kommer kommunen använda sig av sin rätt att utbetala tio procent av köpeskillingen i vite, eller har detta redan gjorts?

Jag ställer mig frågan, om än blygsamt, vad det är för mening att skriva ett avtal som ska garantera motpartens åtaganden, när man inte använder sig av de verktyg som finns? Kravet att tomterna skulle bebyggas användes av goda skäl, för att undvika spekulationsköp. Slutpriset för tolv år sedan landade på den låga kostnaden om 250 000 kronor. För något år sedan låg en av tomterna ute till försäljning för 900 000 kronor, trots att de inte får säljas innan de är bebyggda.

Annons

Kommunen har skrivit ett fullgott avtal, men uppföljningen och samordningen av de avtal som kommunen tecknar är obefintlig. Jag önskar därmed som kommuninvånare en förklaring varför kommunen inte agerat och vad man avser att göra nu?

Erik Andersson

Annons
Annons
Annons
Annons