Annons
Insändare

Kommun har inget som helst stöd för ringväg eller östlig hamninfart

Roade mig med att läsa Trafikverkets förslag till Nationell plan för trafikinfrastruktur, NTI-plan, 2022-2033.
Publicerad 17 februari 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kommunen blundar för att väg 108 behöver byggas ut för att klara en ökad lastbilstrafik, skriver Mats Åstrand i sitt inlägg.
Kommunen blundar för att väg 108 behöver byggas ut för att klara en ökad lastbilstrafik, skriver Mats Åstrand i sitt inlägg.Foto: Tomas Nyberg

Jag kan konstatera att ringväg runt Trelleborg och östlig hamninfart inte finns med bland utpekade investeringar och än viktigare; det finns ingen utbyggnad av väg 108 Svedala-Trelleborg planerad för att kunna hantera den ökande lastbilstrafiken en östlig hamninfart medför.

Fortsatte med Region Skånes förslag till Regional plan för trafikinfrastruktur, RTI-plan, 2022-2033 men inte heller där fanns ringväg, östlig hamninfart eller utbyggnad av väg 108 med.

Annons

Då NTI-planen är ute på remiss för synpunkter och RTI-planen var på remiss fram till början av året så kanske det finns möjlighet att förändra dessa genom stöd från andra kommuner i Skåne? Men nej, Trelleborgs kommun har inget stöd för dessa investeringar i Malmö/Lundregionens remissvar till varken NTI-plan eller RTI-plan.

”Men nej, Trelleborgs kommun har inget stöd för dessa investeringar i Malmö/Lundregionens remissvar till varken NTI-plan eller RTI-plan.”
Mats Åstrand

I Trelleborgs kommuns remissvar finns i alla fall ringväg och östlig hamninfart med. Däremot blundar man för att väg 108 behöver byggas ut för att klara en ökad lastbilstrafik.

Slutsats: Trelleborgs kommun har inget som helst stöd för ringväg eller östlig hamninfart från Trafikverket, Region Skåne eller från de allierade kommunerna i sydvästra Skåne inom Malmö/Lundregionen.

Som kommuninvånare motsätter jag mig starkt att vi skuldsätter oss genom att låna uppåt 700 miljoner kronor till ringväg och östlig hamninfart som med största sannolikhet kommer att visa vara sig både onödiga och överdimensionerade.

Mats Åstrand

Annons
Annons
Annons
Annons