Annons
Insändare

Trelleborgs kommun blir nu en bananrepublik

Per Klarberg blir inom kort tuppen i hönsgården Trelleborgs kommun, där han med sitt parti Sverigedemokraterna, - kommer att kunna styra och ställa precis som detta parti vill, med partiledarna från M och KD, sittande i sitt knä, som sina egna springpojkar.
Publicerad 1 december 2018 • Uppdaterad 2 december 2018
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
KD och M kommer att sitta i knät på SDframöver, emnar skribenten.
KD och M kommer att sitta i knät på SDframöver, emnar skribenten.Foto: Tomas Nyberg

Den så kallade valtekniska uppgörelse, som gjorts mellan SD, M och KD bryter mot alla hittills tillämpade principer, - och innebär i verkligheten att SD inte alls, som SD själv hävdar, varken är eller avser bli något oppositionsparti.

SD kommer i stället tvärt om att utöva ett eget totalt envälde, att kunna låsa in Moderater och Kristdemokrater i sin egen kammare.

Annons

SD är således inte enbart ett av tre partier, som kommer att tillsammans besluta om att de skall gemensamt styra i Trelleborg, utan SD är mycket farligare för oliktänkare och oppositionella än så. Partiet kommer att enväldigt kunna besluta om det mesta i både stort som smått. Att då kalla SD för oppositionsparti är en direkt lögn, som saknar all verklighet.

SD:s företrädare Per Klarberg, som är utsedd till andre vice ordförande i kommunstyrelsen, kommer i verkligheten, med nu planerad organisation, att vara den nyckelperson, som i sin roll, som tupp i hönsgården Trelleborg, - enväldigt kunna bestämma över allt och alla i Trelleborg.

Demokrati kommer inom den lokala politiken i vår kommun att ersättas av ett envälde, med SD som största och själv beslutande parti, - som på andra håll bara utövas i diktaturstyrda sydamerikanska bananrepubliker.

Kristdemokraternas ledare Erik Lundström sade till lokalpressen, tidigare i veckan, att KD skulle lägga ner sina röster, i den kommande omröstningen om val till nämnder och bolag. Lundström far här med osanning.

KD i Trelleborg har i stället bestämt sig för att rösta på SD, som andre vice ordförande i alla nämnder. (Lundström kommer själv att väljas som vice ordförande i kommunstyrelsen.)

Trelleborgs Sverigedemokrater, kommunens största parti, ett parti i motsats till alla andra partier öppet rasistiskt sådant, övertar nu i praktiken helt kommandot i vår hemkommun, med alla de konsekvenser, på både kort och lång sikt, för alla kommunens medborgare, som detta kommer att medföra.

Uppgörelsen mellan KD, SD och M, har med rätta kritiserats av alla andra partier i Trelleborg, som den totala motsatsen till demokratisk.

Den yttersta konsekvensen är att en liten och sluten krets, där Per Klarberg i verkligheten är högsta hönset, kommer inom stängda dörrar, kunna besluta om vad som skall ske, inom alla våra viktiga samhällsfunktioner, som tidigare har beslutats om i samförstånd av demokratiskt valda politiker, inom skola, vård, omsorg, samhällsplanering och teknisk samhällsservice.

Varnar

Ville Vilja

Annons
Annons
Annons
Annons