Annons
Insändare

Trelleborgmoderaternas trojaner

Insändare • Publicerad 29 juni 2007

Bråket om E6 sträckning har nog mindre att göra med trafiksäkerhet än om Christenssonfalangens önskan att "ge igen". Det genom att förhoppningsvis kunna knuffa ut det nyvalda kommunalrådet Ulf Bingsgård – en post som Bengt Gunnarsson tydligen eftersträvar.

Vad som nu händer inom trelleborgspolitiken har sina rötter ett par val tillbaka – då moderaterna, som varande det klart största borgerliga partiet, diskutabelt förlorade oppositionsrådsposten till centern. Föregående val bet Lars-Arne Christensson och kompani huvudet av skam. Det genom att skändligen svika de övriga borgerliga partierna – och sina väljare. Under de fyra år som det så kallade "andra kommunalrådet" Christensson satt på dåvarande kommunalrådet Egil Ahls knä, hängdes de båda gång på gång ut i skyltfönstret till allmänt beskådande.

Annons

I samband med 2006 års val smidde de båda kommunalråden djärva planer på att till varje pris behålla makten. När krutröken lagt sig var Ahl och Christensson till synes försatta ur spel.

Det var ett sundhetstecken att moderaterna, i gemenskap med övriga borgerliga partier, valde den mera kompetente Ulf Bingsgård till kommunalråd.

Dock gjorde borgarna misstaget att inte samtidigt rensa bort Christenssons vapendragare ur politiken. Med E6 som uppenbart svepskäl har trojanerna nu stigit ur hästen och visat sitt rätta jag.

Nu är det dessvärre inte bara moderaterna utan även övriga borgerliga partier samt trafiksäkerheten som får betala priset för att trojanerna släpptes in i den politiska ledningen. Förhoppningsvis inser trojanerna att de är genomskådade.

De bör därför omedelbart kratsa kastanjerna ur askan och självmant lämna politiken.

John Wilthorn, partipolitiskt oberoende

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons