Insändare

Trelleborgare – skynda er till museet!

Trelleborgs museum har gjort det igen! Byggt en alldeles fantastisk utställning. Denna gång handlar det om Trelleborgs stads historia.
Insändare • Publicerad 29 november 2010

Vi får lära känna industriarbetarna, magnaterna, de fattiga barnen, arbetarkämparna ja, snart sagt allt av vikt och värde som rört sig i denna stad under många sekler. Mest intressant är naturligtvis 1800- och 1900-talet som ju är den historia vi själva minns och kan knyta an till. Då hade staden ett enormt uppsving.

Trelleborgs museum behöver nu inte en massa felfinnare och språkliga tillrättavisanden. Trelleborgs museum behöver ambassadörer som kan hjälpa till att berätta om utställningen för att få folk att gå dit. När jag besökte museet med min lilla familj var det vi tre som gick in och tittade under de två timmar vi var där. I övrigt var det ett par personer som höll till endast i foajén. Det rådde ingen trängsel precis!Därför vill jag nu säga: Trelleborgare – gå genast och besök museets utställning om stadens liv! Där hittar du din historia, din själ och din anledning att känna stolthet över den stad vi bor och lever i. Skynda dig så du inte missar denna värdefulla upplevelse!

Nilla Andersson
Anitha Ljung
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.