Annons
Insändare

Trelleborg vill inte att turisterna stannar

I Trelleborgs Allehanda var en artikel om Dalabadet – trelleborgarnas paradis. Varför vill de styrande i kommunen inte satsa på att underhålla detta paradis?
Publicerad 18 augusti 2018
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenter har synpunkter på hur Dalabadet sköts.
Skribenter har synpunkter på hur Dalabadet sköts.Foto: Mårten Svemark

Vi har haft en fantastisk sommar med mycket badgäster på Dalabadet. Det enda underhåll som skett är tömning av soptunnorna en gång om dagen. De små bäckarna är övervuxna med så högt ogräs att de knappt syns. Duschen utanför toaletten har inget avlopp och endast några cementplattor så vattnet rinner på gångbanorna mot bäcken. Runt plattorna är det rena lervällingen. Åk gärna ut och titta och se samtidigt hur bra campingen sköter sin del av bäcken från källan.

Det stora sorgebarnet är bryggan. I februari 2016 hade jag en insändare om hur alger och mossa gjorde den hal. Jag kunde glädjas åt att den yttre halva blev rengjord men inre halvan endast vid kanterna. Men det viktigaste av allt, oljeimpregneringen, gjordes aldrig vilket innebär att nu spricker bräderna, skruvskallarna sticker upp på en del och förfallet går ännu fortare än innan.

Annons

Kolla gärna också hur många lampor som fungerar på bryggan.

Om de styrande i kommunen verkligen vill satsa på turismen så ta vara på detta paradis.

86:an

Svar direkt: Stora resurser läggs dagligen på Dalabadet sommartid, betydligt mer är insändarskribenten antyder. Stranden rensas från tång och alger när behov av detta finns, ibland flera dagar i veckan. Parkpersonal får gå över hela strandsträckan dagligen ett par timmar och plocka det skräp som badande efterlämnar. Gräset har klipps när behov har funnits, dock inte så ofta denna torra sommar. En möjlighet för bad för de som har svårt att röra sig har tillskapats på Dalabadet, till en kostnad på cirka 50 000 kronor årligen för i- och utläggning. På Dalabadet finns dessutom en stor toalettbyggnad, som städas väldigt ofta, också det kostar naturligtvis.

Denna sommar har varit väldigt speciell, med mängder av vackra dagar att bada på. Slitaget har blivit betydligt större än normalt, vilket avspeglar sig i insändartexten. Normalt räcker det om bryggan ses till före säsongsstart. Skulle problem uppstå under säsong, är det bra om kommunens kundtjänst kontaktas, så får tekniska förvaltningen en möjlighet att hantera problemen. Det kan tilläggas att lamporna ständigt varit ett bekymmer, men vi får givetvis titta till dem också.

Mark Huisman

chef Park och natur

Annons
Annons
Annons
Annons