Insändare

Trelleborg – Sveriges sämsta stad

Insändare • Publicerad 30 november 2007
Stick ut nosen och känn hur luften pyr av dieselrök från färjorna, åtminstone i de delar av stan som ligger i vindriktningen. Mer just nu än nånsin tidigare, uppmanar skirbenten. (Bilden föreställer konstverket Venus av konstnären Lotta Hannerz.) ARKIVBILD: SCANPIX
Stick ut nosen och känn hur luften pyr av dieselrök från färjorna, åtminstone i de delar av stan som ligger i vindriktningen. Mer just nu än nånsin tidigare, uppmanar skirbenten. (Bilden föreställer konstverket Venus av konstnären Lotta Hannerz.) ARKIVBILD: SCANPIXFoto: 

Stick ut nosen och känn hur luften pyr av dieselrök från färjorna, åtminstone i de delar av stan som ligger i vindriktningen. Mer just nu än nånsin tidigare.

Det har precis varit de så kallade KOL-dagarna, dagar för alla stackare som dragit på sig KOL, antingen genom att röka eller genom att vistas i skadlig rök, till exempel dieselrök och avgaser.

Trelleborg för dem är Sveriges sämsta stad!

Jag vet att det har varit en debatt om dieselröken i tidningen, men den (debatten alltså) har ebbat ut. Lugnt och bra tycker politikerna.

De vågar uppenbarligen inte sätta hårt mot hårt av rädsla för att missa affärer. Å andra sidan, vilka alternativ har färjebolagen? Inga bättre.

Flera andra hamnar bjuder på el när färjor ligger i hamn, så de slipper ha motorerna igång. Jag är säker på att trelleborgarna skulle offra en tioöring på kommunalskatten för det syftet, tills problemet är löst.

Lasse Nordberg som älskar frisk luft

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.