Annons
Insändare

Trelleborg som en arena

Trelleborg i framtiden: Hamnen skärmar av havet. Ringväg och järnväg öster ut. Järnväg och ringväg norr ut. Industrier och soptippar väster ut. Kusten västra sidan som ej är användbar för rekreation är föreslaget för bebyggelse och rekreation.
Insändare • Publicerad 15 januari 2009

Den västra sidans kustremsa finns det i dag minimal bebyggelse. Kustremsan mitt för staden är det hamn, bangård och industri. Kustremsan öster ut används för rekreation och är i anslutning till bostadsbebyggelse. Här tänker man delvis anlägga hamnområde och efter hamnområdet göra badplats för hundar. I medborgarförslaget med 1435 namnunderskrifter ingick information och där jag också lyssnade på trelleborgarnas åsikter. Många menade att de

i många fall utnyttjade kustremsan söder och öster om bangården för rekreation. Detta var närmaste stället för de boende i staden och kunde delvis nås genom promenad. När järnvägens sträckning ändrades till öster blev många tomter delade och banvallens höjd skymde hela första våningen på husen. Jag frågade om de ej önskade skärmväggar för ljudet.

Men av två onda ting önskade de inte högre inramning kring tomten och kunde nu från andra våningen se havet. Trelleborg skall byggas som en arena (borg) eller vill man kalla det för ett gryt. Västra kustremsan är väl tänkt för höga hus som gör det ekonomiskt. Hamnområdet blir en avskärmad plats. Östra hamnområdet och östra kustremsans tillfarter järnväg samt tung trafik blir en massiv barriär. Östra sidan kommer helt att blockeras av järnväg, truckcenter och ringväg och ringvägsanslutning. Norra kanten av Trelleborg kommer delvis att avskärmas av järnväg och ringväg. Västra Trelleborg har två stycken soptippar och stort industriområde. Även av motorväg, tillfarter och om jag uppfattat rätt en fotbollsarena. Fotbollsarenan borde väl vara i anslutning till tidigare anläggning ur ekonomisk synpunkt. Men i vilket fall som helst blir hela Trelleborg en inramad arena för politikerna att härja i.

Ivar Ek
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons