Insändare

Trelleborg som det var förr

Om jag skulle våga lägga mig i den allmänna debatten, angående tillfartsvägarna till den nya hamnen.
Insändare • Publicerad 10 juli 2014

Om jag var bosatt på Östra stranden, då skulle jag förmodligen vara lika förbannad de på de "nya" förslagen om tillfartsvägarna som är planerade att gå mer eller mindre i närheten utav detta underbara område och inte minst på våra odlingsmarker norr om staden.

Detta så kallade problem har jag funderat på och på mitt förslag väntar jag mig en hel del kritik, men man måste få yttra sig utan att vara politiker.

Alltså till mitt förslag som låter som så:

Infarten ifrån väster som den ser ut i dag och används flitigt utav tung trafik som skall med färjorna till Tyskland styrs ner strax efter gamla Duxbyggnaden och vidare in i hamnens norra del för att sedan fortsätta till avsett färjeläge. Nu är min tanke att riva dessa byggnader som en gång var GM-s monteringshallar, låta infarten fortsätta österut till man är i så kallade oljehamnen. Här finns i dag stora cisterner som kanske inte används mer utan kanske kan man riva dessa också och göra fritt fram emot hamninloppet. Här kunde man med antingen en svängbro eller en klaffbro låta trafiken som skall till färjorna gå över denna bro vilket skulle göra att den tunga trafiken hamnar ute på det nya området.

Sjöfarten som skulle besöka Trelleborgs hamn för avlastning av gods skulle då ha möjlighet att komma ut eller in i hamnen utan minsta besvär. De gånger som denna bro skulle behöva öppnas blir inte så ofta som det ser ut i dag.

Hela det västra området där i dag Perstorp AB ligger, med dessa stora betongbyggnader som kanske inte kommer att vara till någon nytta bör ju enligt min mening också rivas, tänk vilken infart det skulle bli och kanske framför allt skona hela den östra delen utav stadens idyll. Det som finns i den västra delen utav vår stad vad det gäller trafiken så finns den redan på plats och man bör kanske förbättra den. Vidare så finns det ju politiker som vill värna om vår odlingsbara mark norr om staden. Dessa kan ju också tycka att mina tankar går att realisera.

Dessa tankar påminner mig om hur det var en gång nere vid nyhamnen som den en gång kallades för. Här fanns en plantering som var något alldeles underbar för oss som gärna ville ner till havet och stranden. Denna idyll förstördes helt enkelt när GM-hallarna byggdes. Kanske vi en dag får se lite utav denna idyll igen.

Slutligen kan ju den gamla småbåtshamnen ute på väster få en ny plats att vara på som det var en gång, varför inte?

Nilla Olsson
Magne
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.