Annons
Insändare

Trelleborg skitigast i Sverige

Insändare • Publicerad 5 juli 2005

Tyvärr kan jag inte finna spår av attitydförändring i ditt svar. Du lämnar inte ett enda svar på konkreta åtgärder på de olika miljöproblemen som du tvingar trelleborgarna att leva och dö med. Du har mångordigt förklarat hur duktig du är på att skapa kontakter, arbetsgrupper, hålla konferenser, organisera, utreda och dokumentera. Tidigare har du skrivit att dina "detaljkunskaper är väldokumenterade". Då är nästa naturliga steg att utnyttja detaljkunskaperna till att vidta åtgärder så att vår miljö blir bättre. Medan trelleborgarna måste leva med Sveriges sämsta miljö hopar sig dokumenten och konferensinbjudningarna på ditt skrivbord. Dokument som i många fall är helt onödiga, eftersom jobbarna i kommunen i vissa fall har stor kunskap om var problemen är störst. Det hade inneburit år av tidsvinst om du utnyttjat deras kunskap.

Du måste ta mod till dig och trycka på startknappen för konkreta miljöförbättringar. Du har flera gånger skrivit att du har viljan. Bevisa då det!

Annons

Du påtalar flera gånger i dina insändare vad andra, runt om Trelleborg, skall göra för miljön. Det är gott och väl, men ditt ansvarsområde är i första hand vår kommun. Det är här du kan göra en insats av betydelse. Arbetsuppgifter saknas inte!

Du slår märkligt nog ett slag för vår Naturskyddsförening. Vid två tillfällen (Bona Kemi och hamnutbyggnaden) när miljödomstolen varit i Trelleborg, har du inte hjälpt trelleborgarna utan aktivt ställt dig på förorenarens sida. Då motarbetade du Naturskyddsföreningen som jobbade för att vår miljö i Trelleborg i alla fall inte skall bli sämre än den redan är. Det var då viktiga beslut skulle tas. Beslut som vi trelleborgare skall leva med långt efter att du lämnat din post. När du nu hamnat i ett trängt läge, skäms du inte för att ta skydd bakom Naturskyddsföreningens sköld. En aning osmakligt!

Vi kräver inte det orimliga, men starta med något av de problem du har på ditt bord. Du har en morot att se fram emot och det är folkets jubel. Du har också en piska och det är det faktum att just nu är Trelleborg skitigast i Sverige.

Och det är du som är miljönämndens ordförande.

Jan Larsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons