Annons
Insändare

Trelleborg ligger pinsamt illa till

Insändare • Publicerad 6 maj 2008
Att spela på Grand kostar pengar. Stora pengar, skriver insändarskribenten. Arkivbild: Tomas Nyberg
Att spela på Grand kostar pengar. Stora pengar, skriver insändarskribenten. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Svar till Den teatertörstande ännu en gång (den 25 april).

ººDet är alltid lika roligt, när man märker att någon brinner för kultur. Som nu signaturen Den teatertörstande ännu en gång med sin välskrivna och engagerade insändare. Problemet är att han/hon skriver under signatur. Varför det? Det är ju mycket trevligare att ha en öppen dialog. En annan sak är ju att det är teatertörstande själar som signaturen som teaterföreningen alltid tar emot med öppna armar. Folk som har idéer och som vill något! Men då måste man aktivt engagera sig – inte bara kritisera under signatur i tidningen!

Annons

Sen är det ju självklart att Trelleborg ska ha såväl bio som teater. Allt annat är en ynkedom i en stad av Trelleborgs storlek. Har för övrigt aldrig förstått varför Trelleborg i sportsammanhang ska spela i allsvenskan men när det gäller teater nöjer man sig med att spela i korpen!

Och nu till frågan om Grand. Att spela på Grand kostar pengar. Stora pengar. Kostnaden för hyra, städning, tekniker och bärhjälp kan gå på så där en tiotusen. Per föreställning. Till detta kommer så föreställningsgaget som inte sällan är på mellan tjugofem och trettiotusen! Per föreställning! I bidrag från kommunen får teaterföreningen fyrtiotusen. Per år! Nu förstår man varför teaterföreningen väljer så kostnadseffektiva lösningar som möjligt. Teaterföreningen kämpar för att ge trelleborgarna god teater men de kämpar alltså i motvind.

Nu kan man önska sig flera saker. Det ena är att kommunen bestämmer sig för att ta ett kulturellt ansvar i form av ökade bidrag. Trelleborg ligger pinsamt illa till jämförelsevis! Det andra man önskar sig är att signaturen Den teatertörstande ännu en gång väljer att engagera sig aktivt i föreningen. Välkommen! Du behövs!

Ulf Persson före detta ordförande i Teaterföreningen
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons