Annons
Insändare

Trelleborg kommer bli pärlan många vill bosätta sig i

Jag är glad att jag är svensk – glad att jag inte är trelleborgare längre.
Publicerad 27 augusti 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten är positiv till det som görs på Övre. Illustrationen är från ett av förslagen på husen som ska byggas där.
Skribenten är positiv till det som görs på Övre. Illustrationen är från ett av förslagen på husen som ska byggas där.Foto: Kamikaze Arkitekter

Född i Trelleborg på 1940-talet, flyttade till annan ort 1996 som tur är.

Att så mycket okunskap som kommer från några som tror sig veta bäst är skrämmande. Jag har min yrkeskunskap från bygg-väg-vatten. Att gräva för tunnel och lägga lock på, blir fyra-fem gånger dyrare per km än vanlig väg. Klart det skall byggas yttre ringväg med östlig in- och utfart.

Annons

Bygg Sjöstaden, strandpromenad med butiker, restauranger,kaféer med närhet till havet och tillåt bara lokaltrafik.Sammanlänka centrum med Sjöstaden, strandpromenaden och dess möjligheter. Fråga näringsidkare i centrum vad de tycker om detta. 3 000-4 000 nya boende som spenderar pengar i Trelleborg i stället för Malmö. Kan det bli bättre?

”Klart det skall byggas yttre ringväg med östlig in- och utfart.”
SP

Trelleborg kommer bli pärlan många vill bosätta sig i. Bygg även fängelset. 300-400 arbetstillfällen behövs för att staden skall utvecklas. Trelleborg kan endast växa som stad genom byggande mot havet i söder, på åkermark i norr, vilket tydligen accepteras om man inte bor där. Även förtätning av staden är en möjlighet. Jag kan se en början av något positivt med gamla Övre.

Varje gång vi kommer till Trelleborg säger vi; ”Gud vilken tråkig stad, vilken tur vi flyttade”. Nu har ni möjlighet ändra på detta. Låt inte bakåtsträvarna få chansen att störa er vision om en attraktiv stad att bo i, en sjöstad med ett levande centrum.

SP

Annons
Annons
Annons
Annons