Annons
Insändare

Trelleborg – folkets eller palmernas stad?

De senaste månaderna har man kunnat läsa insändare efter insändare om hur trist det ser ut i Trelleborg. Förutom tillgången till havet är det framför allt skötseln och blommorna som debatteras.
Insändare • Publicerad 29 juli 2013
Ingenting varar för evigt, inte ens palmerna, skriver signaturen Radikala grepp. Arkivbild: Tomas Nyberg
Ingenting varar för evigt, inte ens palmerna, skriver signaturen Radikala grepp. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Politikerna gömmer sig bakom tjänstemännen och tjänstemännen har inga pengar.

Vad vill de styrande prioritera i Trelleborg? Vill man att staden ska vara attraktiv att vistas i eller komma till eller är det inte längre viktigt att visa upp sin stad och sätta den på kartan?

Annons

Det finns dock en sak som prioriteras och det är epitetet "Palmernas stad"!

Vad löjligt – palmer hör väl inte hemma i Sverige? De trivs inte i vårt klimat. Det kan man se inte minst längs Strandgatan. Trötta och vissna står ett stort antal palmer där; stammarna är det enda man ser. Längst upp en vissen krona inne i annan grönska. Plantera blommor i ekfaten i stället, det hade varit mycket vackrare.

Lite längre fram ett antal krukor av skiftande slag vid parkeringen. Är det någon som tycker det är vackert? Ska de dölja bilarna eller vad?

I vissa rondeller har man tryckt in palmerna bland annan grönska. Smaklöst och utan känsla! Växter som inte alls passar ihop blandas hej vilt.

Ingenting varar för evigt, inte ens palmerna. Nu är det väl ändå dags att vända på slantarna, som parkförvaltningen har till sitt förfogande. Om man inte har råd med oxfilé får man kanske äta sill?

Skulle vara intressant att få reda på vad hanteringen av palmerna kostar. Att köpa in en ynka palm handlar om svindlande belopp för den som inte verkar ha någon budget alls för skötseln i kommunen.

Vad säger ni politiker? Kryp fram ur era hålor och ge er syn på saken!

Nilla Olsson
Radikala grepp
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons