Annons
Insändare

Trelleborg – en trist stad utan drömmar

Jag är född i denna stad; jag växte upp på väster och livet lekte.
Insändare • Publicerad 10 maj 2012

Så blev man vuxen och genast förstod man att Trelleborg var inte en stad som man kunde bo kvar i så flytten gick till Malmö, en stad som då var lugn och behaglig.

I takt med tiden skulle detta lugn bytas ut mot något som åtminstone jag inte längre förstod. 2007 togs beslutet att flytta tillbaka till Trelleborg och känslan av att lämna Malmö var rent befriande. Lika befriande var det att komma tillbaka till lilla Trelleborg men det skulle visa sig vara en bedräglig känsla.

Annons

Trelleborg är en trist stad; en stad utan drömmar och mål. Här debatteras hamnens utbyggnad medan stadskärnan förfaller, förfulas och rent ut sagt är illa skött, illa underhållet. Detta betyg kan ges till många fler områden i denna stad utan möjligtvis runt Rådhuset.

Vi valde Gislövs läge som hemmahamn till vår båt och vi stod ut en sommar. Nu har vi sagt upp vår båtplats i Gislöv och flyttar istället till Malmö och Dockan Marina. Där är det fint och rent; fungerande el, restauranger och puls.

Trelleborg är en stad på dekis men det är en härlig känsla att man faktiskt kan flytta härifrån, igen. Man behöver inte ta på sig tofflorna och ge upp livet. Vad är pulsen i denna stad? Vad är meningen med ett så tillbakalutat liv i denna stad att en grön stadsbuss livar upp stämningen?

När skall Trelleborg komma ur sin koma och bli en del av världen?

Nilla Olsson
Dan
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons